Loading...

Burial Remains - Trinity of Deception

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-08-2019

Tracklist

01. Crucifixion Of The Vanquished
02. They Crawl
03. Trinity Of Deception
04. March Of The Undead
05. Burn With Me
06. Days Of Dread
07. Tormentor [Kreator cover]

Ach ach, Chris is weer eens enthousiast over een splinternieuw, maar old school death metal-bandje van eigen bodem. Tja, ik kan ook bijna niet anders wanneer ik zie wie Burial Remains - want daar gaat het hier over - bemannen. De snarengeselaars Wim de Vries en Philippus Yntema zitten mij nog vers in het geheugen vanwege Grim Fate; waarbij die laatstgenoemde ook nog een gedeeld verleden (Dimaeon/Insidiae) heeft met drummer Danny Boonstra, die ik me overigens vooral herinner vanwege het project(?) Disintegrate. Aangevuld met de Duitse beroepsrochelaar Sven Groß (Fleshcrawl, Megascavenger) kunnen we hier bijna van een superband spreken.

Wanneer je dan ook nog in overweging neemt dat hun debuutalbum Trinity of Deception - nou ja, eigenlijk een EP, met zeven titels en 25 minuten aan nietsontziend doodsmetaal - gemixt en gemasterd is door Jonny Petterson (Ashcloud, Gods Forsaken, Henry Kane, Just Before Dawn, Pale King, Ursinne, Vholdghast, Wombbath en vast nog wel meer; hij lijkt zo onderhand verdomme Rogga Johansson wel). Die namen noem ik natuurlijk niet voor niks, want de muzikale invalshoek met zowel Johansson als Petterson vertoont natuurlijk flinke overeenkomsten.

Daar komt inderdaad dat overbekende pedaal om de hoek kijken: Boss HM-2-metal lijkt bijna wel een subgenre op zich te worden. Hoe dan ook ben ik dan al snel verkocht; vanwege de herkenbaarheid, de vertrouwdheid van dat zagende gitaargeluid, glijdt deze metal soepeltjes naar binnen, en wordt omarmd als een oude vriend. Met een vieze brok crust als mede-invloed, en lomp-vettige grooves als voornaam bestanddeel vind ik deze muziek echt onweerstaanbaar. Uiteraard worden hier alle clichés aan elkaar geknoopt; bijvoorbeeld, hoe vaak je een titel als They Crawl (heerlijk fout-slechte films, maar hier een moddervet nummer!) gebruiken.

Natuurlijk ramt en beukt Burial Remains als een malle, maar vleugjes melodie (Trinity Of Deception) en tragere, dreigende sfeerstukken (March Of The Undead) worden gelukkig ook niet vergeten. Inderdaad, old school Swedeath uit het boekje, niks origineels, maar wat klinkt dit g*dverdomme lekker! Met als afsluiter een uber-smerige versie van Kreator's Tormentor (hoe primitief wil je het hebben!) ragt Burial Remains natuurlijk elke mogelijke twijfelaar aan gort. Geloof me: veel ranziger ga je het niet treffen van eigen bodem! En ja, dat is een aanbeveling!

Wim de Vries - Guitars

Philippus Yntema - Guitars, Bass

Danny Boonstra - Drums

Sven Groß - Vocals