Loading...

Carnival Of Flesh - Stories From a Fallen World

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-02-2015

Tracklist

01. The Beginning
02. The Promise
03. The Horror
04. The Pact
05. The Battle
06. The Regret

Het Servische Belgrado brengt ons Carnival Of Flesh. De ontstaansgeschiedenis begint ergens in 2002, waarna in 2008 het bijltje er weer bij neer werd gegooid. Tot 2014, na een hiaat van zes jaar is de band weer terug. Het songmateriaal wordt opgepoetst, arrangementen en teksten ge-update, en als geheel gesmeed tot debuutalbum Stories From a Fallen World. Voorlopig wordt het album - eigenlijk een veredelde demo - in eigen beheer verspreid, de band is nadrukkelijk op zoek naar een partij om het album uit te brengen en te promoten.

De muziek die we voorgeschoteld krijgen zou ik omschrijven als klassieke symfonische black metal. De muziek is in elk geval een stuk minder kinderachtig dan de power metal-achtige hoes doet vermoeden. Zelf geeft de band Dimmu Borgir en Carach Angren(!) aan als bron van invloed, ik zou daar zeker ook Cradle Of Filth aan toevoegen. Kenners van deze bands weten dan al wel wat voor muziek we te horen gaan krijgen. De keyboards zorgen voor melodie en orkestrale invulling, soms bijna bombastische zelfs, terwijl de gitaarlijnen en de voortdenderende drums het gedreven black metal-element verzorgen. De vocalen lopen uiteen van gefluister en laag gegrom tot een vrij typische scream. Uiteindelijk niets nieuws onder de (zwartgeblakerde) zon dus.

Toch mogen liefhebbers van genoemde bands gerust een poging wagen met Carnival Of Flesh, want puur in muzikaal opzicht doet deze band niet echt onder voor hun genre-genoten. De band moet het niet hebben van de extremiteit van hun metal, wel van de pakkendheid die veroorzaakt wordt door de rijke toetsenpartijen. Daardoor zijn soms bijna raakvlakken te bedenken met gothic metal, wat ik overigens niet vervelend bedoel. Ik wil slechts aangeven waar deze band zich in het muzikale spectrum bevindt, zonder liefhebbers van symfonische black af te schrikken. Gewoon even luisteren naar de preview hieronder, dan weet je genoeg.

Laat je overigens niet afleiden door de niet optimale productie; bedenk je dat dit gewoon een eigen beheer product is, een veredelde demo zoals ik hierboven al schreef. De ook al genoemde cover en de gebrekkige productie geven Carnival Of Flesh misschien een valse start, de muziek mag er zeker wezen.

Dachaz - Vocals

Dam - Keyboards

Jake O'Bayne - Guitars/Bass

Vojin Ratković - Drums