Loading...

Crawl - Altar Of Disgust

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-06-2024

Tracklist

01. Undead Crypts
02. Throne Of Molten Bones
03. Knives
04. Curse Of The Morbid
05. Ethereal Depths
06. Where No Light Escapes
07. Enslaved In Filth
08. Vision Of Burning Apparitions
09. Until They Crawl
10. Into Sordid Rifts
11. Buried Lust

Na ieders eetlust te hebben geprikkeld met hun split-release met labelgenoten Feral, brengen de Zweedse death-crusters van Crawl hun langverwachte nieuwe full-length uit, na een pauze van zes jaar. Altar Of Disgust is de opvolger van Rituals.

Ik moet me wel heel erg vergissen wil het Zweedse Crawl zich niet vernoemd hebben naar de gelijknamige EP van Entombed uit 1991. Hun muziek klinkt namelijk nadrukkelijk als een ode aan oude helden, naast Entombed mag je daarbij ook denken aan bands als Dismember, Paganizer en Master; dat doe ik tenminste wel.

Op Altar Of Disgust rost Crawl er in nog geen 31 minuten een elftal tracks doorheen, die doorspekt zijn met de klassieke invloeden. De punk/crust/death metal-mix laat alle vertrouwde elementen horen, zoals daar zijn het d-beat- drumwerk en het Boss HM-2-pedaal voor de vettige distortion. Denk daar nog een rafelige putgrunt bij, dat alles verpakt in tracks die de drie minuten-grens zelden passeren, en je hebt het plaatje wel compleet denk ik.

Daar voegen de Zweden op dit nieuwe album een extra element aan toe: afgewisseld met overstuurd gepiep van de gitaren zijn voorzichtige black metal-invloeden te horen. Weliswaar niet genre-vreemd voor een Zweedse extreme metalband, maar voor Crawl wel nieuw.

Ondanks dat de originaliteit-troef niet getrokken wordt, geeft dit toch wat extra verdieping binnen het verder standaard-geluid. Slim gedaan dus! Zeker omdat het vertrouwde geluid van woeste polka's en lompe breaks gebleven is. Gelukkig maar!

Joachim Lyngfelt - Vocals

Martin Sjögren - Guitars

Ämir Batar - Drums

Ragnar Hedtjärn Ullenius - Bass