Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Cryonic Temple - Deliverance

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 15-12-2018

Tracklist

01. Intro: The Morning After The Longest Day
02. Rise Eternally Beyond
03. Through The Storm
04. Knights Of The Sky
05. Deliverance
06. Loneliest Man In Space
07. Pain And Pleasure
08. Temple Of Cryonics
09. Starchild
10. End Of Days
11. Swansong Of The Last Emperor
12. Under Attack
13. Blood And Shame
14. Insomnia [Bonus]

Cryonic Temple. Naam doet bij mij een vage bel rinkelen, de muziek niet. De uit Zweden afkomstige formatie timmert toch al sedert 1996 aan de weg en heeft al een stevig repertoire opgebouwd. Deliverence is hun zesde plaatje alweer en geeft mij uitgebreid - gezien het feit dat dit schijfje 14 nummers telt - de kans om ze eens te leren kennen.

Deliverence is het tweede album in een reeks conceptalbums die begon met het vorig jaar uitgekomen Into the Glorious Battle. Een epos over een strijd in een ver universum. Na de wat onnodige intro The Morning After The Longest Night duurt het nog even voordat we ver in Rise Eternally Beyond pas echt beginnen. Wat meteen opvalt is de bijna verveelde stem van zanger Mattias Lilja. De man zingt alsof hij net uit bed is gerold en zijn koffie nog niet heeft gehad.

Het niveau van de rest van het album varieert van ‘wel aardig’ naar ‘prima staaltje power metal’ voor mij maar er is weinig wat echt eruit springt. Ik hoor niets wat ik al tig keer eerder heb gehoord maar als ik ze 1 ding moet geven is dat ze wel het hele spectrum van power metal pakken. Van zorgeloze sing alongs als Trough The Storm en End of Days, naar hoge 80’s gilletjes in Deliverance en Pain and Pleasure, aansteker-in-de-lucht ballads als The Loneliest Man in Space en Swansong of the Last Emperor, en meer epische geluiden in Temple of Cryonics en Blood and Shame.

Het hele geheel is hapklaar, veilig en standaard maar voor de rest niet slecht te noemen. Cryonic Temple brengt niets nieuws onder de zon maar wat ze hebben, is prima te pruimen.

Roland Westbom - Bass, Vocals

Markus Grundström - Guitars, Vocals

Mattias Lilja - Vocals, Piano

Esa Ahonen - Guitars, Vocals

Micke Dahlkvist - Drums