Loading...

Dark Mirror Ov Tragedy - The Lunatic Chapters of Heavenly Creatures

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-01-2015

Tracklist

1. Thy Sarcophagus (01:33)
2. Unwritten Symphony (06:32)
3. Dancing in the Burning Mirror (09:14)
4. Ichnography on Delusion (08:15)
5. Virtuoso of the Atmosphere (03:01)
6. Perish by Luminos Dullness (08:32)
7. The Constellation of Shadows (09:04)
8. The Name of Tragedy (07:20)
9. The Noumenon I Carved (06:37)

Dark Mirror Ov Tragedy is een symfonische death/black metal band uit Seoul, Zuid-Korea, opgericht in 2003. De naam van de band verwijst naar de spiegel die door Nostradamus gebruikt om de donkere, vervloekte toekomst te zien. In 2005 bracht de band het selftitled debuutalbum Dark Mirror Ov Tragedy uit, in 2009 gevolgd door The Pregnant of Despair. In 2010 werd een soort van compilatie-EP uitgebracht met de titel Under a Withered Branch, waarop naast twee nieuwe tracks een tweetal bewerkingen stonden van nummers van het debuut, en een Slayer cover. In de zomer van vorig jaar verscheen album nummer drie The Lunatic Chapters of Heavenly Creatures; de band heeft inmiddels een deal met het Italiaanse WormHoleDeath sublabel van Aural Music.

Na de sferische introductie Thy Sarcophagus gaat het naadloos over in Unwritten Symphony, waar de Koreaanse band het best in zichzelf naar boven brengt. De mix van melodieuze death met een vleugje black en een sterk symfonische inslag vindt vrijwel naadloos aansluiting bij de meest toegankelijk werken van bands als Dimmu Borgir en Cradle Of Filth. Piano, strijkers en koren lijken zich harmonieus te vermengen met energiek gitaarspel en spetterend drumspel. Het enige waar ik niet zo van gediend ben is de wat (over)schreeuwerige zang, die komt me wat te geforceerd over. Hier had ik liever een combinatie gehoord van een echte grunt met cleane (vrouwen)zang. Uitzondering is The Name Of Tragedy, waar even een sopraan mag meezingen. Een welkome vocale afwisseling.

De muziek is over het geheel vrij druk, waardoor een stemmig stukje pianospel prima als rustpuntje kan fungeren, zoals Dancing in the Burning Mirror laat horen. Ik moet eerlijk zeggen dat het vervolgende snelle vioolspel het wel behoorlijk vol maakt, zeker in combinatie met het vingervlugge gitaarspel. De leden van Dark Mirror Ov Tragedy laten blijkbaar graag horen hoe goed ze wel niet zijn met hun instrumenten, en komen daar in technische opzicht wel mee weg. Maar het leidt niet altijd tot de sterkste songs naar mijn mening, die kunnen soms wel wat fragmentarisch over daardoor; als knip- en plakwerk zeg maar. Wat ook niet helpt qua pakkendheid of beluisterbaareid is de lengte van de nummers. Behalve intermezzo Virtuoso of the Atmosphere klokken ze allemaal al gauw in de buurt van de zeven a acht minuten.

De combinatie van dit alles zorgt er voor dat The Lunatic Chapters of Heavenly Creatures wel een album is geworden voor doorzetters. Er valt echt enorm veel te beleven, maar de muziek van deze Koreaanse band laat zich niet licht beluisteren. De mix van extreme metal met symfonische en neo-klassieke elementen is op zich niet nieuw, Dark Mirror Ov Tragedy voegt daar naar mijn mening dan ook niets aan toe. Maar ze weten met hun uitvoering wel een interessant album neer te zetten, en zich een redelijk eigen gezicht aan te meten.

Song Je-Min "Reverof" - Bass

Kim Seung-Hee "Confyverse" - Drums

Son Gyeong-Ho "Senyt" - Guitars

Gash - Guitars

Jeong Ye-Seul "Zyim" - Keyboards

Hong Na-Gyeong "Arthenic" - Violin

Material Pneuma - Vocals