Loading...

Dead Lucky - Sons of Lazarus

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-04-2015

Tracklist

01. Sons Of Lazarus
02. King Of The Underworld
03. Prowler
04. Live Fast, Die Last
05. Our Prayer
06. Favourite Kinda Woman
07. Sin City
08. Woman Of The Night
09. The End Of The Day
10. Slow Dance With A Devil
11. A Pause For The Fallen
12. Immortals

The rebelliously wild South African Heavy Rock ‘n’ Roll safari

Dead Lucky is een band uit Kaapstad, Zuid Afrika die sinds 2011 bestaat. Om deze band en hun muziek te omschrijven kun je niet om de vele clichés heen. Doodskoppen, patch-spijkerjasjes, bierdrinkende bikers-imago en een opgestoken middelvinger. De stoere schijt aan alles-mentaliteit druipt er van af, als rebelse punkers in hun slechtste dagen. Inderdaad verre van origineel, de muziek is dat dan ook zeker niet. Titels als Live Fast, Die Last, Sin City en Woman Of The Night spreken dan ook boekdelen. Sons Of Lazarus is het debuutalbum.

Vanaf het openende titelnummer Sons Of Lazarus ronkt en schuurt de muziek er ouderwets vandoor. Beetje (oude) Deep Purple, beetje Motörhead, beetje AC/DC, een snufje Billy Idol en vooruit, ook nog wat NWOBHM. Het rollende basgeluid, een feedbackend gitaartje, opzwepend drumwerk, matige zang en een sleazy geluidje, ziedaar de belangrijkste ingrediënten voor de muziek van Dead Lucky. Simpele bluesy (hard)rock met een punky attitude, rauw en goudeerlijk, dat dan weer wel.

Bij wat snellers nummers als King Of The Underworld en Our Prayer komt de klassieke metal a la Saxon wel een beetje om de hoek kijken, en vooral dan komen de matige kwaliteiten van de zanger aan het licht. Het meest tot de verbeelding sprekende nummer moet hier wel Favourite Kinda Woman zijn, de Motörhead aanbidding spat er werkelijk vanaf. Rock 'n' Roll!

Naar het eind van het album toe wordt alle opgebouwde energie bijna teniet gedaan door het ingetogen begin van The End Of The Day. Een ballad? Het zal toch niet? Nee, de rauwe draad wordt al snel weer opgepakt, maar de vaart is wel even uit het album. Waarna deze er met Slow Dance With A Devil ook niet direct weer inkomt. Hierdoor dreigt het album een beetje zielloos uit te doven. De punky afsluiter Immortals zet de boel gelukkig weer een beetje recht, al is dit zeker niet een van de betere nummers van de plaat. We'll Never Die! We'll Never Die! is dan ook een welgemeende waarschuwing ter afsluiting. We zijn nog niet van Dead Lucky af.

De band heeft zich nog altijd niet buiten Zuid Afrika gemeld voor optredens. Ik vraag me af of dat ook wel zin heeft, dergelijke bands lopen ook in Europa meer dan voldoende rond; en die zijn echt niet slechter. Leuk om een keer gehoord te hebben, ook niet meer dan dat. Clichématig in al hun rebelsheid.

Kyle Lucky - Vocals

Alex Krause - Guitar

Chris Bornman - Guitar

Chris Thunderbolt - Bass

Jean Labuschagne - Drums