Loading...

Dekadent Ways - Dekadent Ways

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-03-2024

Tracklist

01. Black Hole
02. Disaster
03. Floating

De Finnen van Dekadent Ways debuteren met een verkenning in de diepten van de (typerende?) noordelijke melancholie, en presenteren hun titelloze EP. De drie nummers tellende release navigeert door de complexe emoties van verlangen naar het ongrijpbare en ondefinieerbare, en behandelt thema's als diepgewortelde droefheid en de zoektocht naar een ontsnapping uit de duisternis. Met een geluid dat elementen van progressieve rock, melancholieke, zelfs bijna dromerige pop, maar ook zwaardere (post-)invloeden combineert, biedt de EP een rijke en gelaagde auditieve ervaring.

De band, bestaande uit doorgewinterde muzikanten die elkaar hebben gevonden door toevallige ontmoetingen, delen een gemeenschappelijke affiniteit met de nachtelijke weerkaatsingen van verlaten stedelijke landschappen en de enigmatische aantrekkingskracht van de donkere aspecten van de natuur. Hun collectieve reis naar deze eerste release was een uitdaging, waarbij het geloof in de bundeling van krachten van hun individuele muzikale achtergronden de nodige creativiteit zou gaan opleveren voorop stond. Dekadent Ways wordt niet gepresenteerd als een remedie tegen existentiële wanhoop, maar als een passage die vanuit de schaduw naar een vaag verlichte hoop zou kunnen leiden.

Onder aanvoering van zangeres Hanna schilderen de muzikanten fraaie plaatjes, die daadwerkelijk intense emoties blijken te weerspiegelen. Gevoelige muziek, maar met een stevige lading. Weinig vrolijke noten dus, eerder een sombere sfeerzetting die de ervaring der deelnemende muzikanten goed naar voren laat komen. Een nummer als Disaster laat horen dat er ook serieus hardere noten te kraken zijn. Dekadent Ways is op meerdere manieren voer voor doorzetters, en biedt muziek en atmosfeer die zeker niet te licht mag worden opgevat!

Hanna Sirola - Vocals

Ville Raustia - Guitars

Pekka Kinnunen - Bass

Niko Väärälä - Drums