Loading...

Demolizer - Upgrade

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-12-2021

Tracklist

01. Ghoul
02. Torture Insanity
03. Get Out Of My Way
04. King Of The Kill [Annihilator cover]

Demolizer uit Kopenhagen, Denemarken is actief sinds 2018, maar bestond al vanaf 2014 onder de naam Radtskaffen. Als Demolizer werd in 2018 een eerste EP uitgebracht: Ghoul, waarna een jaar later de finale werd bereikt van de Deense Wacken Metal Battle. Daarna toerde de band nog door Rusland en Denemarken, en werd de voltooiing bereikt van het debuutalbum Thrashmageddon (2020).

Inmiddels heeft het Deense thrash-kwartet alweer een nieuw werkstukje paraat. Of toch niet helemaal? De EP Upgrade blijkt een ge-upgrade versie van hun eerste demo Ghoul. Drie nummers daarvan zijn opnieuw opgenomen (tijdens de Thrashmageddon-sessies) en aangevuld met de Annihilator cover King Of The Kill als tussendoortje (neem ik tenminste aan) uitgebracht.

De thrash van Demolizer is lekker fel, en laat vooral Amerikaanse invloeden horen, met name vanwege de passages die net wat tegen de crossover aan hangen. En daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, het geeft de muziek een prettige old school vibe. Bij opener Ghoul moet ik al heel erg aan Exodus denken, dus dat gaat qua agressie en intensiteit al meteen de goede kant op.

Torture Insanity is in eerste instantie nadrukkelijk trager, slepender, en daarmee zo veel meer dreigend qua sfeer. Als begin van een ziedende thrash-song is dit prima bedacht, echt verrassend! Eigenlijk zou ik dit niet moeten verklappen vanwege het verrassingseffect, maar zelfs als je al weet wat er komen gaat blijft dit een heerlijk nummer! Daarna is Get Out Of My Way een lekkere explosie van brute en snelle crossover / thrash. Lekker om op mee te beuken, deze keer zonder verrassende wendingen een flinke stomp op je smoel.

Het vierde en laatste nummer op deze EP is een alleraardigste cover van King Of The Kill van de Canadese thrashers Annihilator, de titelsong van hun gelijknamige album uit 1994. Weliswaar even snel en furieus als het origineel, maar de venijnige zang van Demolizer's Ben Radleff voegt echt een veel giftigere bite aan het totaalplaatje toe. Leuk gedaan dus. En dat is nou precies ook wat ik van deze EP vind: leuk gedaan. Niet spectaculair, wel oerdegelijk voer voor vooral old school thrash-fans!

Bjørn Hjortgaard - bass

Max Petrén Bach Hansen - drums

Aria Mobbarez - guitars

Ben Radleff - vocals, guitars