Loading...

Demona - Speaking With The Devil

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-01-2014

Tracklist

01. Intro
02. Malvenidos
03. Dirty Speed Metal
04. Speaking With The Devil
05. Traitors
06. Bad Boy
07. Demona
08. Stronger Than The Hardest Stone
09. Mercenario
10. The Sorcerer's Escapade
11. Outro

Demona is de band rond de van origine Chileense gitariste en zangeres Constanza Godoy Díaz. Op haar 17de, in 2007, begon ze in haar eentje deze band. In de eerste paar jaar verschenen een hele zwik nummers als demo, single, EP, split-bijdrage, whatever. Echt serieus werd het pas in 2011, toen Tanza naar Canada verhuisde en gitarist Gabrihell ontmoette, in haar band inlijfde, trouwde, en weer scheidde. In wat voor volgorde dan ook.

Hoe dan ook, op 20 december jongstleden verscheen het tweede album van de band Demona, Speaking With The Devil, opvolger van het in 2012 verschenen debuut Metal Through The Time. Beide titels doen behoorlijk old school aan, evenals bandfoto, albumhoes, logo en sowieso de hele omlijsting. Demona richt zich dan ook op authentieke speed metal, de muziek waar Stanza dankzij haar eveneens gitaarspelende vader mee opgevoed werd.

De muzikale insteek van de band valt waarschijnlijk het best te omschrijven aan de hand van het derde nummer van dit album: Dirty Speed Metal, want dat is namelijk precies wat dit is. Verwacht geen cleane of melodieuze muziek, maar rauwe, snelle thrashy old school heavy metal. Deze muziek voldoet in puur muzikaal opzicht aan alle cliches, wat het bijzonder maakt is de zang. Die bestaat dus uit damesvocalen, voorzien van de nodige echo/effecten, en af en toe irritante kirgeluidjes; het blijft een vrouw natuurlijk.

Ik kan deze old school speed op zich prima hebben, en ben er zelf (ik was puber in de eerste helft van de jaren '80) ook mee opgegroeid. Zeker de rauwe insteek waar Demona voor kiest trekt me aan, het geeft de muziek een bijna punky randje, waarbij Tanza het best tot haar recht komt. Het is dus zeker geen hogere wiskunde waar de band mee aan komt, maar de energie en het enthousiasme spatten er van af. Ook dat is geheel conform de punk-gedachte.

Liefhebbers van vuige heavy / speed metal weten Speaking With The Devil zeker te waarderen. Demona gaat hiermee zeker niet voor de schoonheidsprijs, wel voor het old school metal gevoel!

Constanza "Tanza Speed" Godoy Díaz - Vocals, Guitar

Gabriel "Gabrihell" Dufour - Guitar

Jean-Francois "Jeff Iron" Tremblay - Bass

Antoine "Hammer" Pellerin - Drums