Loading...

Deströyer 666 - Wildfire

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-03-2016

Tracklist

01. Traitor
02. Live and Burn
03. Artiglio Del Diavolo
04. Hounds at ya Back
05. Deathblow
06. Hymn to Dionysus
07. Wildfire
08. White Line Fever
09. Die You Fucking Pig
10. Tamam Shud

Deströyer 666, met de metal-umlaut in de bandnaam, en dan ook nog 666. Hoe oubollig en true wil je het hebben. Nou ja, deze van oorsprong Australische band, tegenwoordig opererend vanuit Eindhoven, is dan ook gewoon een 'echte' metalband. Het is even stil geweest rond band-opperhoofd K.K. Warslut en zijn inmiddels internationale gezelschap, maar in het begin van 2016 meldt de band zich weer aan het front met nieuw plaatwerk, met een veelbelovende titel: Wildfire! Qua uitstraling en aankleding, en natuurlijk ook de muziek, haalt de band al jaren vanuit allerlei subgenres het beste en meest bruikbare dat ze kunnen gebruiken.

Dat levert over het algemeen lekkere rauwe en eerlijke, vrij extreme metal op, zoals collega Geert al constateerde tijdens zijn overpeinzingen omtrent de heruitgave met de toepasselijke titel Phoenix Rising: "De mix van black, death en thrash metal is niet meer weg te denken uit de hedendaagse scene. De kaarten van eerder genoemde subgenres zijn duivels goed geschud en staan dan ook garant voor puur diabolisch geschut." Kijk, dat is toch een kwalificatie die je je als vervaardiger van smerige old school metal graag laat welgevallen dacht ik zo. Het laatste studio-album van Deströyer 666 (Defiance) dateert al weer uit 2009, dus ik ben wel benieuwd hoe de nieuweling klinkt.

Openers Traitor en Live And Burn (met mooie solo's, sowieso lekker gitaarwerk) laten er geen twijfel over bestaan dat Deströyer 666 nog altijd 'evil as fuck' is. Heerlijke smerige, furieuze thrash-beesten zijn het, die de toon zetten voor een intens gemeen en smerig album. Hoewel, gaandeweg het album zal blijken dat het rauwe en primitieve van vroeger er wel een beetje af is. Natuurlijk is het nog steeds een lekkere bak smerigheid die we over ons uitgestort krijgen, maar de woede lijkt enigszins gekanaliseerd, waardoor ook meer reguliere metal-invloeden de kans krijgen zich een plaatsje te verwerven binnen het overdonderende geweld dat hier geboden wordt. Zo veel maken nummers als Hounds At Ya back en de subtiele afsluiter Tamam Shud wel duidelijk.

Ook erg vet is het instrumentale Artiglio Del Diavolo, dat wel een excuus lijkt voor een lange gitaarsolo, want daar zit het nummer mee volgepropt. Lekker hoor. Net als het vinnige Deathblow (de bonus op de luxe cd-versie), titelnummer Wildfire en Die You Fucking Pig belichamen deze nummers heel sterk de 'oude' Deströyer 666. Dat er in een paar tracks wat meer traditionele metal-invloeden doorsijpelen stoort geenszins, noem het maar verdieping, of een bredere kijk van een ervaren muzikant. Deströyer 666 staat nog altijd voor simpele, maar goudeerlijke en ruige old school metal. Als een bastaardkind van Motörhead en Exodus, dat op zijn beurt weer is vreemdgegaan met Venom. Vuist in de lucht, headbangen, meeschreeuwen, als het even kan tussendoor bier drinken, en gaan!!!

Keith K. - Zang, gitaar

Roland C. - Gitaar, zang

Felipe Plaza Kutzbach - Bas, zang

Per Karlsson - Drums

  • Heeft licht iets weg van Pentacle.

    Door Marc Brouwer op 16-03-2016 12:50:14