Loading...

Destruction - Bestial Invasion of Hell

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-12-2018

Tracklist

1. Mad Butcher
2. Total Desaster
3. Antichrist
4. Front Beast
5. Satan's Vengeance
6. Tormentor

Een van de meest toonaangevende Duitse thrash metal-bands is ongetwijfeld Destruction. Samen met Kreator, Tankard en Sodom staan ze bekend als The Big Teutonic 4. In de beginjaren waren de jonge muzikanten geïnspireerd door klassieke bands als Iron Maiden, Mercyful Fate, Motörhead en Venom. Thrash metal moest in die dagen nog gedefinieerd worden.

Destruction werd in 1982 gevormd als Knight of Demon. Ze veranderden hun naam in hetzelfde jaar nog in Destruction. De oorspronkelijke band-line-up bevatte uiteraard de beide oudgedienden vocalist en bassist Schmier en gitarist Mike Sifringer, en toen nog drummer Tommy Sandmann (tot 1986). In augustus 1984 bracht Destruction hun debuut-demo Bestial Invasion of Hell uit. Na deze debuut demo-release tekende Destruction een deal met Steamhammer en bracht de cult-EP Sentence of Death hetzelfde jaar uit.

Die allereerste demo is nu door het onvolprezen Vic Records in een nieuw jasje gehesen. De oorspronkelijke opnames zijn volledig opnieuw gemasterd door Patrick Engel (Asphyx, Possessed, Sodom). Het boekje bevat veel zeldzame foto's en uitgebreide liner-notities van alle drie de originele bandleden, plus Frank Stover van Voices from the Darkside magazine.

Bestial Invasion of Hell bevatte al de eerste tracks die later klassiekers zouden worden binnen het uitgebreide oeuvre van Destruction. Nummers als Total Desaster, Tormentor en mijn persoonlijke favoriet aller tijden, Mad Butcher, zijn niet meer weg te denken uit de thrash-historie. Hier zijn ze te horen in hun oorspronkelijke, rauwe vorm, uitgevoerd door nog jonge, hongerige muzikanten. Die indertijd uiteraard nog geen flauw benul hadden van wat ze te weeg zouden gaan brengen. Als ongeveer leeftijdgenoot van deze muzikanten kan ik daar enorm van genieten.

Marcel Schirmer 'Schmier' - Bass, Vocals

Mike Sifringer - Guitars

Tommy Sandmann - Drums