Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Destruction - Thrash Anthems II

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-11-2017

Tracklist

01. Confused Mind
02. Black Mass
03. Frontbeast
04. Dissatisfied Existence
05. United By Hatred
06. The Ritual
07. Black Death
08. The Antichrist
09. Confound Games
10. Ripping You Off Blind
11. Satan's Vengeance
12. Holiday in Cambodia (Dead Kennedys cover)

Het opnieuw opnemen van je eigen oudere materiaal is van alle tijden. Na een jarenlange loopbaan denk je dat het in modernere tijden altijd beter kan. Het levert als het goed is in technisch opzicht beter materiaal op vergeleken met vroeger, maar vaak gaat wel de authentieke sfeer verloren.

Dat is in elk geval wel wat er wat mij betreft gebeurde met Thrash Anthems van Destruction in 2007. Een van mijn persoonlijke thrash-klassiekers aller tijden - Mad Butcher (oorspronkelijk uit 1987) - ging er qua geluid zeker op vooruit, maar de wat primitieve charme van het origineel bleek van zo'n doorslaggevende invloed dat die oude versie nog altijd mijn voorkeur heeft. Toch vonden Destruction en label Nuclear Blast de tijd rijp voor een deel II. Die wat mij betreft net zo veel toevoegt aan het oeuvre van het Duitse thrash-instituut als het eerste deel. Niks dus.

Een band die al 35 jaar aan de internationale top van de metalscene staat heb ik hoog zitten, hun muziek uit vooral de jaren '80 ook. Dat Destruction ook anno nu nog behoorlijk mee kan bewees de band wat mij betreft vorig jaar nog met hun prima album Under Attack. Het is een gegeven dat zo'n band ook de oudere publieksfavorieten nog altijd live speelt, waarbij de betreffende nummers - in het geval van een goede band - met de tijd meegroeien. Laat dat zo, dat hoeft wat mij betreft niet op CD te worden uitgemolken.

Marcel Schirmer "Schmier" - zang, bas

Michael Sifringer "Mike" - gitaar

Wawrzyniec Dramowicz "Vaaver" - drums