Loading...

DevilsBridge - Endless Restless

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-04-2020

Tracklist

01. 555
02. Captain Devil
03. Endless Restless Heart
04. Fire Free
05. Centrifuge Of Life
06. 2Souls

Na twee single- en video-releases eind 2019 en begin dit jaar brengt de Zwitserse moderne, melodieuze metalband DevilsBridge in april hun debuut-EP Endless Restless uit, met daarop zes gloednieuwe nummers. Op de EP presenteert het vijftal rond zangeres Dani Nell boeiende metal die niet alleen op zoek is om alleen de gebruikelijke structuren te kopiëren, maar ook af en toe progressieve elementen in de nummers strooit, en vakkundig balanceert tussen agressiviteit en pakkende refreinen.

Zwaar pompende nummers als Centrifuge Of Life of Captain Devil klinken net zo intens uit de luidsprekers als Fire Free, dat je aanspoort om precies dat uit te voeren; of krachtige nummers zoals de single Endless Restless Heart. De spelvreugde van deze jonge band is voelbaar in elke beat, elke riff en elk gezongen woord, wat Endless Restless het perfecte toegangspunt tot de wereld van DevilsBridge maakt.

Het recept van pakkende deuntjes, een melodieuze vrouwenstem met lef en stevige gitaren is tegenwoordig bijna een concept op zich. DevilsBridge voert dit uit tot in de puntjes, en komt daarmee sterk, oerdegelijk voor de dag. Direct en to the point, gestuurd door down-tuned gitaren met riffs in de hedendaagse groove-stijl, voorzien van sterke vocale partijen van frontdame Dani, brengt de band een mix van vele invloeden die de rock-wortels vermengen met de modern beukende, maar vooral pakkende metal-deuntjes. Denk aan Nightwish of Evanescence - maar nadrukkelijk geen gothic/symphonic dus! - Five Finger Death Punch of een poppy versie van Machine Head: toegankelijke metal met catchy hooks.

Ik vind zelf Endless Restless in muzikaal opzicht niet heel bijzonder, maar begrijp wel dat een jonger publiek deze wannabe-stoere-metal interessant vind. Deze muziek is vooral eigentijds, en daarmee verdient DevilsBridge z'n publiek!

Tom White - Guitar

JC - Drums

Simon Black - Guitar

Dani Nell - Vocals

Steve - Bass