Loading...

Dim Prospects / Flowers In Concrete - Split

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-06-2020

Tracklist

Flowers In Concrete:
01. Sehnsucht
02. Heute/Morgen
03. Befreiung 4.0
04. Daily LIes
05. Auf ein Neues?
Dim Prospects:
06. I can do better 600 Euro Haircut with my Asshole
07. Black Globes
08. My Smile is a Grin
09. This one's on me
10. Eight Million Shitheads can't be wrong

Flowers In Concrete is een Oostenrijkse hardcore punkband die in de jaren 1993-2002 een stevige live-reputatie op wist te bouwen in het thuisland en de omringende landen. Na deze succesvolle periode werd besloten om het bijltje er bij neer te gooien, maar dat bleek geen definitief einde. Na een goed ontvangen comeback-optreden in thuisstad Weiz (2017) werd doorgepakt, besloten tot nog wat meer shows, en nu uiteindelijk ook nieuw materiaal.

Dat nieuwe materiaal komt in de vorm van een split-EP (dit is echt geen langspeler), die gedeeld wordt met de landgenoten van Dim Prospects, een punk-sextet uit Wenen. Dat is op zich een band met een minder rijke historie en discografie, maar de leden hebben een ervaren verleden in andere bands, waarmee ze al meermalen in aanraking kwamen met die van Flowers In Concrete. Ouwe jongens krentenbrood dus op deze titelloze split, waarop beide bands met vijf tracks vertegenwoordigd zijn.

De toegankelijke punk die we hier krijgen voorgeschoteld verschilt per band weliswaar op details, maar uiteindelijk niet in de intentie. Pretentieloos vermaak in zowel muziek als de teksten; verwacht geen maatschappijkritiek a la Amerikaanse punk of hardcore, maar vrolijk-energieke en opzwepende kreten die gaan over vuisten in de lucht en mee-feesten, -drinken, -zingen en -dansen.

One two three four is daarbij een favoriete opening voor een nummer (Sehnsucht). Ook 'go' is een populair gebezigde kreet, bij voorkeur voorgaand aan een instrumentaal opzwepende, tot meebeuken uitnodigende passage (Heute/Morgen). Flowers In Concrete doet dat in het Duits (op genoemde quotes en de track Daily Lies na, uitzonderlijk voor deze band) en Dim Prospects in het Engels.

In tegenstelling tot de tracks van Flowers In Concrete zijn die van Dim Prospects nog meer van de oude snit: strak onder de drie minuten speelduur, en vol gif qua atmosfeer. Een vleugje humor hoort daar ook bij, getuige de titel van de openingstrack, maar voor de rest neemt de band zichzelf (misschien iets te) serieus. Al met al vind ik dit muziektechnisch gezien geen hoogstaande release. Old school punks halen hier zeker voldoening uit; ik laat (als rock- en metal-liefhebber) deze split graag aan me voorbij gaan.

Flowers In Concrete:

Pepi - drums

Flax - bas, zang

Ems - zang, gitaar

Dim Prospects:

Klaus

Uzn

Jochen

Mops

Chri

Gerald