Loading...

Dimaeon - Void

Gepost in Reviews door Edwynn op 04-02-2020

Tracklist

01. Het Lijk Van Ons Bestaan
02. The Insurgent
03. Rain
04. The Quantum Suicide Machine
05. Dissolve
06. Waves
07. Transcendence
08. Dystopian Monument

Het uit Leeuwarden afkomstige Dimaeon wist met haar debuutlangspeler Collapse of the Anthropocene de burelen van Wings Of Death aardig te verrassen met haar progressief technische deathmetal. Muzikale krachtpatserij verpakt in fraaie, relatief toegankelijke composities. Kom er maar eens om. Het duurde maar liefst zes jaar om daar een opvolger voor in elkaar te draaien. Die is eind november 2019 verschenen. Achter de microfoon vond een wisseling van de wacht plaats. Aan Nikky Sriamin de taak om de schoenen van oudgediende Ferdinand Wanders te vullen.

De eerste indrukken die Void geeft, is dat er niet afgeweken wordt van de herkenbare Dimaeonstijl. En dat geeft helemaal niets. Want als het prachtig opgebouwde Het Lijk Van Ons Bestaan zich aan de luisteraar ontplooit, is een vertrouwd visitekaartje afgegeven. Een dromerig intro ontaardt langzaam maar zeker in een technisch spektakelstuk dat zich met het beste werk van Watchtower mag gaan meten. Bijna tien minuten vliegen om voordat je er erg in hebt.

Het melancholisch getinte Rain dient als opening voor nog zo’n waanzinnige epic: The Quantum Suicide Machine. Bas en gitaar vechten hier heftige duels uit om bovenliggende partij te worden. Beiden leiden een eigen leven maar zijn tegelijkertijd ook weer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op Transcendence wordt het allemaal nog een stapje gekker. Een schuimbekkende track vol stuiterende rampartijen die aangekleed worden met een saxofoon (een gastbijdrage van Shining's Jørgen Munkeby). Dat is inmiddels een beproefd instrument geworden bij deze metal die wel wat doet denken aan de gekte van Ephel Duath.

Woede, wanhoop, melancholie. Het zijn de gevoelens die elkaar voortdurend afwisselen op Void. Het past allemaal bij een concept dat handelt over de teloorgang van Moeder Aarde. Het is fraai hoe Dimaeon de vertrouwde wegen van Collapse Of The Anthropocene uitvouwt met nieuwe zijwegen. Zo gaan gekte en subtiliteit hand in hand met elkaar op dit album. Void is dan ook een album van eigen bodem om zeer trots op te zijn. Voor de liefhebbers van bands als Watchtower en ook de latere Death Is Void eigenlijk een verplichte aanschaf.

Nikky Sriamin - Vocals

Rembert Breidenbach - Guitars, vocals

Sybren Boonstra - Guitars

Philippus Yntema - Bass, vocals

Danny Boonstra - Drums