Loading...

Dool - Love Like Blood

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-05-2019

Tracklist

01. Love Like Blood [Killing Joke Cover]
02. She Goat [Live Rock Hard Festival 2018]
03. In Her Darkest Hour [Live Rock Hard Festival 2018]

Over Dool stak ik al de loftrompet naar aanleiding van debuutalbum Now Here, There Then (februari 2017). Sinds de aankondiging ervan, en het verschijnen van het eerste nummer Oweynagat, eind november 2015 alweer, volgde ik als een heuse fanboy alles wat over de band te vinden was. Het album was dan ook mijn hoogste notitie voor de jaarlijst van dat jaar. Inmiddels heb ik Dool ook live gezien, waarbij de uitvoering van de donkere muziek alleen nog maar aan kracht won ten opzichte van die op de plaat.

Naast materiaal van het album bracht de band op het podium ook altijd nog een extra nummer: hun geheel eigen versie van Killing Joke's Love Like Blood, een echte jaren '80 klassieker. Als zoethoudertje tot het volgende album heeft Dool besloten om een EP'tje uit te brengen, met daarop hun studio-versie van dit nummer. Frontdame Ryanne van Dorst legt zelf uit hoe de band daartoe is gekomen:

"Afgezien van het feit dat het een enorme hit was tijdens onze kinderjaren, werd het verweven in de structuur van onze muzikale wezens, maar Love Like Blood blijft een juweel om steeds weer opnieuw te bezoeken. En zo deden we het tijdens onze eerste tour als band, onderweg luisterend in het busje, en vroegen we ons af hoe het zou klinken zonder de kenmerkende staccato-beat. Thuisgekomen hebben we de duik genomen en diep in de dromerige wateren gedoken. Na een paar repetities begonnen we onze versie live te spelen en maakten we het ons steeds meer eigen. Inmiddels voelt het bijna helemaal niet meer als een cover, dus hebben we besloten om het op te nemen en met de fans te delen. Dit is onze hommage aan een van de beste nummers ooit geschreven."

De EP wordt verder aangevuld met twee nummers die zijn opgenomen tijdens het Rock Hard festival van 2018, in Gelsenkirchen. Het onvolprezen Duitse tv-programma Rockpalast heeft daar opnames gemaakt, zodat diverse tracks in prima kwaliteit al te horen en te zien zijn (geweest). Kleine bijzonderheid is dat de band hier te zien en te horen is met (inval-)gitarist Jordi Ariza Lora van De Staat, die daarnaast ook op uitstekende wijze de backing vocals vertolkt.

Overigens vind ik de levendige, heerlijk duistere live-uitvoering van Love Like Blood zoals Dool die tijdens hun optredens ten gehore brengt, beter klinken dan deze wat vlakkere studio-opname. Zeker wanneer je aansluitend hoort hoe deze band op het podium tekeer gaat, valt de cleane studio-versie wat in het niet. Desalniettemin vind ik het wel prettig om even een teken van leven van Dool te vernemen, in afwachting van echt nieuw materiaal. En natuurlijk is de band in de zomer ook 'gewoon' weer op de diverse podia te vinden. Tot dan kijk en luister ik nog graag even wat optredens terug:

Ryanne van Dorst - vocals, guitar

Nick Polak - guitar

JB Van Der Wal - bass

Micha Haring - drums

Jordi Ariza Lora - guitar, vocals (live)

  • Mooie registratie! Jammer dat FB de cover niet accepteert hehe

    Door Peter Hagen op 08-05-2019 14:39:54