Loading...

Dun Field Three - Dun Field Three

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-07-2019

Tracklist

01. Lion
02. Rosie
03. Zombie
04. Fade to Gray
05. Gone
06. Blood River
07. Sandy Sandy Sandy
08. Sins
09. Ready

Dun Field Three is een muzikantentrio afkomstig uit Oostenrijk, waarvan de naam bij mij geen enkel belletje doet rinkelen. Van het album waarvan de naam dezelfde is als de bandnaam neem ik maar aan dat het hun debuut is. De begeleidende info (slechts in het Duits) geeft me verder weinig aanknopingspunten. Verborgen achter klassieke pestmaskers en gehuld in schuilnamen wekken de muzikanten ook niet de indruk daar enige verandering in te willen brengen.

Bizar genoeg geeft ook de muziek me weinig houvast na een eerste kennismakende luisterbeurt. De muziek van Dun Field Three schiet alle kanten op. De negen nummers hebben gemeen dat ze allen te scharen zijn onder de noemers pop en rock, en zeer donker van karakter zijn. Van wat ik zelf ken komt Primus (luister maar eens naar Sandy Sandy Sandy, Zombie of Fade To Gray - nee, geen Visage-cover ... hoewel ... ) bij benadering wel wat in de buurt qua atmosfeer; al is Dun Field Three zeker geen metal. Ook iets als Nick Cave (diezelfde donkere, sombere insteek) zou als duiding kunnen dienen qua vergelijking.

We horen invloeden van blues, country en americana als hoofdbestanddelen, maar dan wel vertaald naar een stevige pop/rock-beleving. Het drum- en percussiewerk klinkt hier wat kaal naar mijn idee, het zijn vooral de snaren (die van de basgitaar nog als meeste!) die hier ronken, en voor een prettige drive in de muziek zorgen. De vaak "praat-achtige" zang die daar over heen dendert geeft de muziek z'n typische atmosfeer.

Hoewel ik er na langere tijd nog altijd niet de vinger op kan leggen waarom ik hier vaker naar blijf luisteren, kom ik tot de conclusie dat de eigenzinnige muzikale aanpak van Dun Field Three me vooral intrigeert. Het Weense trio verdient wat mij respect voor hun durf en inventiviteit, al zal dit soort muziek voor een liefhebber van rock of zwaardere genres toch wel een beetje een love it or hate it geval zijn. Ik mag dit in elk geval wel, en ben bovenal benieuwd hoe dit drietal live klinkt.

Daucocco - zang, gitaar, toetsen

Nachtlieb - bas

Goto - drums, percussie