Loading...

Dust Bolt - Trapped In Chaos

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-05-2019

Tracklist

01. The Fourth
02. Dead Inside
03. The Bad Ad
04. Bloody Rain
05. Rhythm To My Madness
06. Shed My Skin
07. Killing Time
08. Trapped In Chaos
09. Another Day In Hell
10. Chaos Posession
11. Who I Am

Dust Bolt is inmiddels wel een bekende naam binnen het internationale (thrash) metalcircuit. De Duitse band is opgericht in 2007, won in 2011 in eigen land de Wacken Metal Battle, en levert sindsdien braaf om de paar jaar een album af, trouw via Napalm Records. De vierde en laatste plaat was Trapped In Chaos, verschenen in januari van dit jaar. Beter laat dan nooit komt dat album hier ook nog even voorbij.

Niet dat Dust Bolt nou zo'n heel bijzondere band is, maar ik geniet altijd wel van hun pretentieloze thrash. Hoewel afkomstig uit Duitsland, toch ook een land met een rijke thrash-traditie, vindt de muziek van Dust Bolt overduidelijk meer aansluiting bij het roemruchte, meer getemporiseerde Bay Area-geluid. Minder agressie en snelheid, meer ruimte voor verbreding van de platgewalste paden.

Natuurlijk blijft de basis bestaan uit vette riffs, snel drumwerk en sterke vocalen. Nummers als opener The Fourth Strike, het furieuze Rythm To My Madness en Shed My Skin voldoen zeker aan de snelheidsbehoefte, maar daarbij blijft het dus niet. Regelmatig wordt het gaspedaal even wat minder diep ingetrapt ten faveure van bijvoorbeeld een verrassende opbouw (Dead Inside), een stevige portie groove (Bloody Rain) of zelfs meer ingetogen stukken. Dat daarbij raakvlakken ontstaan met een grootheid als Metallica is onoverkomelijk, zoals Another Day In Hell laat horen. En daar is natuurlijk helemaal niks mee. Het tekent wat mij betreft de groei van Dust Bolt, dat zich hiermee hoe langer hoe meer lijkt te ontpoppen tot een allround thrashband.

Het blijft nog altijd lekker headbangen met de thrash van Dust Bolt. De band musiceert on-Duits sterk binnen de regels van het genre, maar probeert wel z'n eigen stijl te vinden. Ik geloof niet dat ik de band al ooit live aan het werk heb gezien of gehoord, maar dat wordt dan wel eens tijd.

Lenny Bruce - Zang, Gitaar

Flo Dehn - Gitaar

Ben Muenzel - Basgitaar

Nico Rayman - Drums