Loading...

Endless Chaos - Rejected Atrocity

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-03-2014

Tracklist

01. Rejected Atrocity
02. Sacrificial Ritual
03. Condemned to the Pit

Endless Chaos is afkomstig uit Winnipeg, Canada, bestaat nog maar een paar jaar, en debuteert hier met drietrack EP Rejected Atrocity. De band heeft vooral opgetreden, aan de hand waarvan de huidige muzikale richting is ontstaan. Als voornaamste voorbeelden daarvan noemt de band 3 Inches Of Blood, Toxic Holocaust, Aborted, Kataklysm, Wretched, Skeletonwitch.

Wat mij betreft bestaat de hoofdmoot van de muziek van Endless Chaos uit old school thrash metal. En dan vooral die naar Duits voorbeeld, van 'vroeger'. Rauw, primitief, overdonderend en beukend, afwisselend met een goed geplaatst midtempo of rustig fragment.

Titelnummer Rejected Atrocity opent, en lijkt in eerste instantie het minst gevarieerd van de drie. Met in het begin subtiele invloeden van death metal ontpopt het nummer zich al snel tot een lekker stampend thrash nummer. Niet echt originele riffs, wel lekker gitaarwerk, beukende drums en een aangenaam tempo; en nog een solo op de koop toe. Thrash uit het boekje!

En daar doet Sacrificial Ritual haast nog een schepje bovenop: roffelend double bass drumwerk maakt hier mede de dienst uit. Het tempo ligt nog wat hoger, waardoor het op z'n snelst en door de rauwheid een beetje naar black metal neigt. De zang doet me hoe langer hoe meer denken aan die van de oude Duitse helden (Kreator, Destruction, Sodom); niet zozeer als directe vergelijking, maar meer qua sfeer.

Afsluiter Condemned To The Pit slaat een hele andere weg in. Er wordt ruimte gemaakt voor een melodieus middenstuk, waarna het vervolg nog wat sneller, wilder en bruter lijkt. De vocalen lijken hier meer richting death metal te willen, ook de fade-out gaat die richting op.

Al met al een lekker EP'tje voor de brutere metal liefhebber. Niet te extreem, ook zeker niet origineel, maar wel aangenaam sferisch, old school. Een beetje het gevoel van een ouderwetse, 'slechte' horrorfilm. En laat daar nou net ook de inspiratie van Endless Chaos liggen!

Jordan Dorge - Vocals

Mike Menza - Guitar

Mike Toews - Guitar

Jeff Humarang - Bass

James Burton - Drums