Loading...

Eradikated - Descendants

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-01-2024

Tracklist

01. Unleash
02. Flood
03. Drought
04. Descendants
05. Dead Heaven
06. Hazardous
07. Faced
08. Flames
09. Reckoning
10. Bloodlike Red
11. Coffin

Na het uitbrengen van een EP en een handjevol singles, en het spelen van de nodige shows om de broodnodige ervaring op te doen, heeft de nog relatief nieuwe Zweedse thrash-band Eradikated - hun periode als The Generations Army laat ik dan even buiten beschouwing - het debuutalbum Descendants uitgebracht.

Het hele thema van het album is dystopie, en de teksten creëren gezamenlijk een samenhangend verhaal, geschreven door zanger en gitarist Elvin Landaeus Csizmadia. Descendants gaat over een apocalyptische nabije toekomst waarin klimaatrampen de mensheid teisteren, en hebzucht iedereen aan zijn lot overlaat. De teksten vertellen een verhaal van pijn en lijden, en van verschillende krachten die proberen een nieuwe wereld tot stand te brengen. Eigenlijk over een toekomst die we hopelijk nog kunnen vermijden.

Het idee van Descendants is om het album chronologisch te beluisteren, deels om het verhaal duidelijk te krijgen, maar alle elf nummers zijn ook zo samengesteld dat ze in elkaar passen en een natuurlijke flow creëren waarbij je geen nummers wilt overslaan.

Descendants is een gevarieerde mix van snelle, heavy en technische thrash metal, waarbij de gemene deler agressie is. Ook al hoor je duidelijk invloeden uit de Bay Area-scene uit de jaren '80, moet je Eradikated niet als een retro-dingetje zien. Dit is een jonge, rauwe en compromisloze band die als stem van de huidige generatie mag gelden; bewust als de muzikanten zijn van de problemen die nu spelen.

Die gedachte is duidelijk terug te horen in de felheid van de muziek. Dat maakt Descendants wat mij betreft tot een fraaie combinatie van old school thrash metal, voorzien van de relevantie van de actualiteit.

Erland Östberg - Bass, Vocals

Elvin Landaeus Csizmadia - Vocals, Guitars

Calle Frogner Moberg - Drums

Ragnar Östberg - Guitars, Vocals