Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Eruption - Cloaks of Oblivion

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-06-2017

Tracklist

01. Pharos
02. Sanity Ascend
03. Cloaks of Oblivion
04. Drones
05. Reborn Into Demise
06. The Yearning
07. This Barren Existence
08. Seven Archons
09. The Prophet

In maart van dit jaar besprak collega Geert het album Discarded Existence van de jonge Sloveense thrashband Panikk. Waarom begin ik daarover? Omdat het zelfde label (Xtreem uit Spanje) begin mei nog een album uitbracht van een thrashband uit Slovenië. Deze keer betreft het Eruption, een band die al iets langer meeloopt (sinds 2004) en inmiddels toe is aan album nummer drie: Cloaks of Oblivion.

Net als zovelen wereldwijd (en dus ook Panikk) stort Eruption zich op de old school thrash alsof we nog steeds in de jaren '80 zitten. Ok, de productie is overduidelijk van deze tijd, maar de invloeden zijn net zo duidelijk afkomstig uit het gouden decennium van de thrash metal. En dan betreft het vooral Amerikaanse bands als Exodus, Testament, Forbidden, misschien een vleugje Death Angel (het zeer fraai opgebouwde This Barren Existence) die duidelijk hoorbaar hun sporen hebben nagelaten in Slovenië.

Het zijn wat mij betreft vooral de langere tracks, waarin dan ook de meeste afwisseling zit, die mij het meest aanspreken. Zoals met name afsluiter The Prophet. Daarnaast grossiert Eruption natuurlijk in snelle en beukende nummers, die die old school vibe optimaal tot uiting brengen. Ik kom dan ook handen en voeten te kort om met die energieke nummers mee te tappen, airdrummen en de luchtgitaar te hanteren. En dan heb ik het nog niet eens over de aangespannen nekspieren en hoofdbewegingen.

Kortom: Eruption brengt ons met Cloaks of Oblivion een zeer authentiek, energiek en vooral genietbaar album met zeer aanstekelijke thrash metal. Dat de originaliteit te wensen over laat is weliswaar een struikelblok, maar wanneer de uitvoering zo scherp, en overduidelijk met spelplezier tot stand is gekomen mag je een en ander wel tegen elkaar wegstrepen. Ik zeg: aanrader voor de liefhebber van authentieke op Amerikaanse leest geschoeide thrash!

Klemen "Buco" Kalin - Vocals

Ivan "Tegla" Cepanec - Drums

Andrej Čuk - Guitars

Grega Kamenšek - Guitars

Nika Krmelj - Bass