Loading...

Eternalice - Wounds To Scars

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-01-2022

Tracklist

01. Wounds To Scars

Eternalice uit Zwolle, ik had er nog nooit van gehoord. In het voorjaar van 2021 - ze bestaan blijkbaar al sinds 2016 - was de band voor het eerst te horen op hun EP Disconnected. Aanstaande vrijdag moet van het kwartet een splinternieuwe single (via diverse platforms) gaan verschijnen: Wounds To Scars. Te(r) elfde ure kwam de vraag of we daar nog snel even wat aandacht aan konden besteden. Uhm ... ja ... natuurlijk ...

Wounds To Scars is alles dat hedendaagse, melodieuze metal belichaamt. Lekker groovend, schurend tegen de hardcore aan, met een hoofdrol voor vocaal geweld. Fijne cleane lijntjes en stevige screams wisselen elkaar op prettige wijze af. Het is niet voor niets dat drie van de vier bandleden zich met de vocalen bezig houden. Een pluspunt voor de dynamiek die dit oplevert.

Van het gitaarwerk is het vooral het melodieuze aspect dat me opvalt. Geen spijkerharde riffs waar al zoveel bands mee schermen, maar wel goed verzorgd en afwisselend. De leads zijn goed te volgen en wurmen zich op aangename wijze de gehoorgangen in. De ritmesectie kwijt zich prima van z'n taak en legt een degelijke, behoorlijk heavy basis. Zowel de drummer als de bassist veroorlooft zich een subtiel groovend uitstapje in een minder heftige of snelle passage; het zijn net die momentjes waarop het hoofd lekker meeschudt.

Nick Diepenbroek - vocals, guitar

Ferrence Rosier - guitar, vocals

Robin Zinger - bass, vocals

Ben van Manen - drums