Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Exarsis - New War Order

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-01-2018

Tracklist

01. Zionism (The Reaping)
02. Twisted Logic
03. The Underground
04. General Guidance
05. Just Buried
06. Chaos Creation
07. Prophet For Profit
08. Combined Disasters
09. HAARP Weapon
10. Human Project

Old school speedy thrash metal uit Griekenland, kom maar op. Exarsis is al bezig sinds 2009 en is met New War Order toe aan hun vierde album. Met de drie voorgaande hebben ze al aardig naam gemaakt, tours met gelijkgestemde zielen als Onslaught, Artillery, Exumer en de landgenoten van Suicidal Angels deden de rest.

Dat old school voeg ik niet zomaar toe aan de omschrijving voor deze band; Exarsis is echt zo'n band die bewust kiest voor de ongecompliceerde, oorspronkelijke thrash-stijl, en is wars van moderne invloeden. Die typische thrash is de stijl waar deze band ooit voor gekozen heeft, en die wordt dan ook met hand en tand verdedigd. Variaties daarop worden omwille van wat afwisseling voorzichtig toegelaten, maar het basisgeluid zal niet worden aangetast.

Levert dat dan een saai of voorspelbaar album op? Toch niet. Ok, qua insteek is Exarsis zeker geen originele band, het kunstje dat ze opvoeren mag behoorlijk bekend worden verondersteld. Het tempo wordt over het algemeen stevig opgevoerd en de sfeer is opgefokt, zodat niet-mee-bangen geen optie is. Gelukkig blaast de band niet in een enkel tempo door, en wordt de beluisterbaarheid goed bewaakt doordat ook ruimte wordt gemaakt voor wat rustiger momentjes (The Underground, Chaos Creation).

Afgetopt met de typische hoge zang wordt het daarmee wel een beetje muziek voor een beperkte groep van liefhebbers; die zang zou wel eens een make it or break it aspect kunnen zijn; ik houd er echter wel van. Wie de nieuwe lichting thrash met allerlei moderne fratsen een beetje zat is zal met New War Order prima uit de voeten kunnen. Exarsis doet me wel wat denken aan hun landgenoten van Amken - die ik vorig jaar nog live zag - met een overeenkomstig ongepolijste aanpak, dat zal geen toeval zijn. Laat die Grieken maar thrashen!

Nick Tragakis - Zang

Chris Poulos - Bas

Kostis Foukarakis - Gitaar

Tony Lambrakis - Gitaar

Achilles Kamzolas - Drums