Loading...

Feto In Fetus - Oath Of Chaos

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-01-2023

Tracklist

01. A Descent Into Darkness
02. No Moral Principles
03. War Zone
04. Fucking Prophets of the New Age
05. Senseless Massacre
06. Ancient Cemetery
07. Blinded by Pride
08. The Worlds Apart
09. The Ultimate Evil
10. Truth in Atrocity

Na drie langspelers (de laatste al weer vier-en-half jaar geleden) melden de Poolse herrieschoppers van Feto In Fetus zich in de zomer van 2022 weer aan het front. Deze keer is het een EP geworden: Oath Of Chaos laat in tien tracks 19 minuten aan death / grind voorbij denderen.

Heel productief zijn ze dus niet, maar goed, beter kwaliteit dan kwantiteit. En dat zit met dit Poolse kwartet wel goed. Feto In Fetus heeft nog niks aan daadkracht ingeboet. Oath Of Chaos laat opnieuw, of nog altijd, een aantrekkelijke mix horen van brute death metal en grind, inclusief slam-onderdelen en botverpletterende breakdowns. Ook tekstueel mag de band weer helemaal los, al worden deze keer wel degelijk vrij serieuze onderwerpen "bezongen".

De tracks blijven gemiddeld aardig kort, maar dat maakt van de muziek nog geen chaotische opsomming van op hol geslagen taferelen. Feto In Fetus verstaat de kunst van het doseren en weet op gepaste momenten geniepig maar genadeloos toe te slaan - War Zone, Senseless Massacre, Blinded By Pride, en The Ultimate Evil zijn daarbij mijn favorieten.

Deze heren weten hoe je fans van instant brutaliteit tevreden moet stellen, evenals iedereen die op zoek is naar iets vleziger en substantiëlers, om in hun wreedheid te voorzien. Voor zo ver die al bestaat levert de band een aardig optimale mix van brute grindcore en uitgebalanceerde klassieke death metal, waarbij tragere, midtempo en zelfs heel voorzichtige atmosferische stukken absoluut niet geschuwd worden. Het grindcore-etiket mag wat mij betreft best gevoerd worden, maar Feto In Fetus is echt zo veel meer dan dat!

Widzik - vocals

Michał - guitars

Rocho - bass

Bocian - drums