Loading...

Fistula - The Shape Of Doom To Cumm )))

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-12-2016

Tracklist

01. Serial Vapist
02. Promiscuity Ingenuity
03. Goat Brothel
04. Sabbath Wants To Do A Split With Me
05. Tough Guy
06. Black Maggot
07. Negative

Vier maanden na Longing For Infection komt het Amerikaanse Fistula al weer met een nieuwe langspeler. Nou ja 'lang', de speelduur van 25 minuten rechtvaardigt die term niet echt, maar ach, wat maakt dat uit. The Shape Of Doom To Cumm ))) (met inderdaad een knipoog naar de dronende landgenoten) heet het nieuwste en ongetwijfeld opnieuw intense werkstukje.

De muziek van Fistula omschreef ik eerder dit jaar nog als een harde, rauwe mix van hardcore via sludge tot doom. Een eerste snelle beluistering leert me dat er geen enkele aanleiding is om dat te herzien. Harde dreunende muziek, boosaardig, luid en sloom, gebracht met een punky attitude. Getooid met een enorm vettige, smerige laag fuzz. Een band met een onmiskenbaar herkenbaar geluid.

Opener Serial Vapist laat er geen misverstand over bestaan dat Fistula boos is. Het is werkelijk een enorme bak agressie die als een open gebarsten fistel naar buiten komt gespuugd. Echt, zo smerig? Ja, inderdaad, Fistula maakt z'n naam helemaal waar. Net als Goat Brothel gaat het er in een pittig opgefokt tempo aan toe; wie Fistula vooral kent van z'n stroperige doom/sludge zal door deze punk-uitbarstingen aardig verrast worden.

Natuurlijk laat de band zich ook van z'n verwachte kant horen. Sabbath Wants To Do A Split With Me is behalve een grappige titel ook een nummer waarop Fistula zich helemaal kan uitleven in een old school doom-worship; inderdaad als dankbetuiging aan de meesters van weleer. Maar dan wel een stuk lomper natuurlijk, het blijft wel Fistula he. Ook Tough Guy gooit het hierna over de ultralogge doom/sludge boeg, zodat de luisteraar naar het eind van dit werkstukje toe toch in een vertrouwde sfeer terechtkomt.

Gelukkig kan ik tot de conclusie komen dat de release-dichtheid van deze band de kwaliteit van het gebodene niet in gevaar brengt. The Shape Of Doom To Cumm ))) is opnieuw een (mini-)album dat herkenbaar als Fistula klinkt, en waarop de band zich van z'n meest boze kant laat horen. Misschien iets te veel punk naar mijn eigen smaak, maar ach, ook dat hoort bij deze band. Ik zeg: lekker meebeuken en genieten!

Dan Harrington - vocals

Corey Bing - guitar

Bahb Branca - guitar

Greg Peel - bass

Jeff Sullivan - drums