Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Foreigner - With The 21st. Century Symphony Orchestra & Chorus

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-05-2018

Tracklist

CD:
01. Overture
02. Blue Morning, Blue Day
03. Cold As Ice
04. Waiting For A Girl Like You
05. Say You Will
06. When It Comes To Love
07. That Was Yesterday
08. Feels Like The First Time
09. Starrider
10. Double Vision
11. Fool For You Anyway
12. Urgent
13. Juke Box Hero
14. I Want To Know What Love Is
DVD:
01. Overture
02. Blue Morning, Blue Day
03. Cold As Ice
04. Waiting For a Girl Like You
05. Head Games
06. When It Comes To Love
07. Say You Will
08. The Flame Still Burns
09. That Was Yesterday
10. Juke Box Hero
11. Starrider
12. Double Vision
13. Fool For You Anyway
14. Hot Blooded
15. Urgent
16. Feels Like The First Time
17. I Want To Know What Love Is

Foreigner op WingsOfDeath? Zeker, waarom niet. Voordat de band in de jaren '80 in Europa doorbrak met ballad-hits als Waiting For A Girl Like You, I Want To Know What Love Is, That Was Yesterday, Say You Will en I Don't Want to Live Without You, had de band eind jaren '70 al een paar fraaie albums uitgebracht, die vol stonden met heerlijke, volwassen klassieke hardrock.

Naast de genoemde hits vergaarde Foreigner in Amerika al eerder bekendheid; niet alleen met hun eerste albums, maar ook met rock-klassiekers als Cold As Ice, Hot Blooded, Feels Like The First Time, Starrider en uiteraard de ultieme kraker Juke Box Hero. Vooral in het begin van hun inmiddels veertigjarige carrière heeft de band zich onsterfelijk weten te maken, maar ook later werd nog sporadisch de hitlijsten gehaald.

Voor de eerste keer ooit presenteert Foreigner nu al deze hits, uitgevoerd samen met een 58-koppig orkest en een 60-koppig tellend koor. Naast oprichter en frontman Mick Jones op lead-gitaar en zang bestaat Foreigner tegenwoordig uit een heus sterren-ensemble: zanger Kelly Hansen (ex-Hurricane), Tom Gimbel (Aerosmith) op gitaar, saxofoon, fluit en achtergrondzang, toetsenist Jeff Jacobs, bassist Jeff Pilson (ex-Dokken, Dio en MSG) en drummer Jason Bonham, de zoon van Led Zeppelin drummer John Bonham.

In mei 2017 gaf Foreigner samen met het 21st Century Symphony Orchestra & Chorus, gedirigeerd door Ernst van Tiel, twee uitverkochte concerten in Luzern in Zwitserland. De concerten en deze opnamen waren het resultaat van een twaalf maanden durende samenwerking tussen Mick Jones en het componisten- en arrangeur duo Dave Eggar en Chuck Palmer. Gezamenlijk hebben ze gezocht naar het diepe symfonische karakter en potentieel van deze klassieke en iconische nummers.

De tracklist laat zich dan ook bekijken als een greatest hits-album: zo'n beetje alles wat Foreigner in de jaren '70 en '80 de moeite waard maakte is hier vertegenwoordigd; alle hierboven genoemde titels staan er op. Met nog eens drie extra op de DVD ten opzichte van de audio-versie. De uitvoering is onberispelijk - dat mag ook wel met zo veel ervaring op het podium - en de bijdragen van orkest en koor zijn goed in verhouding. Hoewel ik de laatste jaren Foreigner behoorlijk uit het oog ben verloren, heb ik volop genoten van deze unieke live-registratie. AOR op z'n best!

Mick Jones - gitaar, zang

Kelly Hansen - zang

Tom Gimbel - gitaar, saxofoon, fluit, zang

Jeff Jacobs - toetsen

Jeff Pilson - bas

Jason Bonham - drums