Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Frontstreet - Reality Check

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 12-11-2017

Tracklist

01. Change
02. Crocwise
03. Bad Habit
04. Ghost Town
05. Nocturnal
06. Skit
07. Snake
08. Modern Slavery
09. Remedy
10. Stunning (feat. Maik IJpelaar)
11. Panic Wave
12. Limitless
13. Restless
14. Reality Check

Van drum 'n' bass naar hardcore en rap metal, dat is best een aparte openingszin. Net zo apart dat als oprichters Martijn en Remy op het idee kwamen om een rap/nu metal band op te richten, terwijl het de bedoeling was om een nieuw drum 'n' bass-nummer te gaan maken dat uitmondde in een metal-nummer. Zo is in het kort Frontstreet in 2015 ontstaan.

Echter zijn we nu bijna aan het einde van 2017 en als ik de biografie zo lees hebben de mannen niet stil gezeten. Na het spontane ontstaan van Frontstreet in 2015, is een band compleet gevormd, waarna in 2016 hun eerste EP Under Pressure is uitgekomen. Van deze EP is de track Friendzoned terecht gekomen bij 3FM DJ Herman Hofman, en deze man heeft hun single de ether in geknald. Altijd een leuke bijkomstigheid.

Helaas moest drummer Connor begin februari de band verlaten door persoonlijke omstandigheden, en goede vriend van de band Jessy nam al vrij snel de stokjes over; zo kon Frontstreet de ingeslagen weg vervolgen. Gelukkig was Jessy op tijd klaar gestoomd om tijdens een live optreden bij (al weer) 3FM, bij DJ Kaj van der Ree, een paar nummers van het aankomende album te mogen laten horen.

En afgelopen 9 september was het dan voor Frontstreet zo ver om hun debuutplaat uit te brengen met de naam Reality Check. Om je een beetje het idee te geven wat je te wachten staat: je krijgt elementen te horen als rap, screams, elektronische beats, kortom veel groove. Bij opener Change krijg ik sterk de indruk dat ik hier een zeer goede afslag van Korn/Limp Bizkit voorgeschoteld krijg, of in elke geval een meer vriendelijke vorm ervan.

De nadruk bij Frontstreet ligt toch meer op crossover metal, door de elektronica en rap, die laatste door Martijn Huijskes zeer goed uitgevoerd. Bij het overgaan naar de metalen inslag mag het wat mij betreft wel wat zekerder en agressiever overkomen om de opbouw van rap naar metal goed te accentueren. Aan de muzikanten ligt het hier zeker niet, alle nummers zijn stuk voor stuk goed opgebouwd en zeer netjes verzorgd. Wat betreft de mainstream aspecten is Reality Check dan ook een meer dan verzorgde plaat.

Voor mij persoonlijk mag er zo nu en dan voor de afwisseling er wat meer gas op. Maar dit is naar mijn mening en smaak. Als je je zelf kan identificeren met crossover metal, zou ik deze knallende debuutschijf zeker aanschaffen. En probeer ook eens live gaan genieten van Frontstreet, want ik krijg wel de indruk dat deze jongens op het podium goed op hun plek zijn.

Martijn Huijskes - Vocals

Remy Dovianus - Guitars

Wilmar Klein - Bass

Jessy Pattynama - Drums

Mitchel Pelgrim - Samples, vocals