Loading...

Gang - All for One

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-06-2019

Tracklist

01. The Almighty
02. The Legend
03. Another Tomorrow
04. Lord Tell Me [Attentat Rock cover]
05. The Devil in
06. Warchild
07. Follow the Sign
08. All for One
09. Save Me

Oerdegelijke, authentieke old school metal uit Frankrijk; dat is Gang, al sinds 1990. Het tempo van platen uitbrengen ligt niet heel hoog, en houdt gelijke tred met hoe snel die albums ons vervolgens bereiken. Zo verscheen al in oktober vorig jaar het zevende studio-album All For One - opvolger van Inject The Venom uit 2014 - terwijl we vorige week de digitale promo toegestuurd kregen. Ach ja, wat maakt het uit. Ik heb een zwak voor dit soort muziek, en besteed graag nog even wat aandacht aan All For One.

Met The Almighty gaat het album lekker vlot van start. Snelle old school metal in het straatje van Judas Priest, met zo heel af en toe een kleine hint naar thrash. Een opzwepend ritme, authentieke sfeer, het juiste tempo, adequate zang, lekker flitsend gitaarwerk - inclusief solo. Wat mij betreft helemaal die goede oude jaren '80 vibe.

De overige nummers doen het in het algemeen qua tempo wat rustiger aan; het middentempo is en blijft favoriet, waarbij ik veelal aan Saxon moet denken. Wel fijn vind ik persoonlijk dat dat juist wat meer dreigende muziek oplevert, zoals bijvoorbeeld Another Tomorrow, afsluiter Save Me en Follow The Sign laten horen. Vooral die laatste doet wel erg aan Black Sabbath / Dio (Heaven And Hell!) denken. Die donkere, wat epische sfeer kan Gang blijkbaar ook prima aan. Titelnummer All For One is een bijzondere track, niet alleen vanwege de speelduur van bijna dertien minuten. Hier haalt Gang echt alles uit de kast om aansluiting te vinden bij de ouderwetse NWOBHM-stijl, en dan vooral Iron Maiden natuurlijk, met zowel lange instrumentale als ingetogen sfeerpassages.

Overigens puilt het album uit van de gastbijdragen, maar die vind ik allemaal niet zo relevant, en bovendien zijn het er echt te veel om op te noemen. Dus dat laat ik even gaan. Bovendien overtuigt het Franse vijftal op eigen kracht ook wel. Heel flauw kan ik mijn overpeinzingen omtrent All For One met dezelfde woorden afsluiten als ik ook met de voorganger deed: Gang zorgt niet voor verrassingen, maar levert een degelijk old school heavy metal-album af. Ik mag hier graag naar luisteren. Vooral de afwisseling tussen de vlotte heavy metal en de meer donkere, epische aanpak spreekt me helemaal aan.

Sylvain Cotté 'Steve' - gitaar, zang

David Fasquel 'Biggy' - gitaar

Laurent Bocquet 'Bill' - zang

Malo - drums

Philty - bas