Loading...

Grimgotts - Legends

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 28-11-2020

Tracklist

1. The Boys of Boone
2. Land of Tomorrow
3. The Edge of the World (to what lies beyond)
4. Kinsman

Al aangekondigd in de bespreking van Sagas komt Grimgotts vier maanden later al met de opvolger: Legends. Opnieuw worden we getrakteerd op vier op en top (of is het over the top?) power metal-tracks met hyperactief gitaar- en keyboardspel. Rhapsody, Dragonforce en Alestorm zijn de voornaamste inspiratiebronnen. "UK metal pirates" noemen ze zichzelf.

Grimgotts opent met The Boys of Boone, een opzwepend, iets te blij deuntje dat mij er weer aan doet herinneren dat deze muziek voor mij net iets te veel van het goede is. De muziek is geïnspireerd op de plaatselijke folklore, een invloed die vaker te horen is in zowel muziek als teksten van Grimgotts. Met Land of Tomorrow worden 'de woeste wereldzeeën bevaren', een avontuur dat uitgebreid wordt bezongen door gastvocalist Chris Simpson van Forlorn Hope, die daarmee zorgt voor een fijne afwisseling. Spetterend is wel een woord dat hier past, in meerdere opzichten bedenk ik me met een knipoog.

De piraten bereiken een keerpunt op het derde nummer The Edge of the World. Minder frivool, volop epiek. Afsluiter Kinsman (bloedverwant) overweegt het lot van Andria, met een gitaarsolo van Will Kerr van Battle Born en een keyboardsolo van Marco Garau (familie van?) van Derdian en Magic Opera.

Het is de bedoeling dat Legends samen met Tales en Sagas een compleet album gaat vormen. Ik ben benieuwd of twaalf tracks, bijna een uur speelduur, niet te veel van het goede wordt met deze intense, hyper-drukke power metal. Liefhebbers van vooral Alestorm (vanwege de overeenkomstige thematiek) mogen dit zeker gaan checken!

Andy Barton - Vocals

David Hills - Guitars

Fabio Garau - Keyboards

Nelson Moreira - Bass

Mo Abdelgadir - Drums