Loading...

Gutslit - Amputheatre

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-01-2018

Tracklist

01. Amputheatre
02. Brazen Bull
03. From One Ear To Another
04. Necktie Party
05. Blood Eagle
06. Brodequin
07. Maraschino Eyeballs
08. Scaphism
09. Death Hammer

Brute death metal met grind-sporen, afkomstig uit India; dat maakt op z'n minst nieuwsgierig denk ik zo. Gutslit (te vertalen naar darm-gleuf of zo?) bestaat al ruim tien jaar, maar kende ik nog niet. Mijn kennismaking heeft inmiddels plaatsgevonden, en wel met hun tweede album Amputheatre, dat verscheen na een periode van van vier jaar van relatieve stilte. Zowel bandnaam als albumtitel beloven alvast lekkere robuuste ranzigheid; kom maar op!

Na het instrumentale lekkermakertje (en titelnummer) Amputheatre laten de heren er met Brazen Bull geen twijfel over bestaan wat de muzikale bedoelingen zijn. Getooid met een moddervette hedendaagse productie wordt je overrompeld door werkelijk brute, nietsontziende death metal. Met uitstapjes naar slam (wat een brute break in Brazen Bull zeg!) en grindcore voorziet de muziek in voldoende afwisseling om in alle bruutheid te blijven boeien. Ook gitaarsolo's (Blood Eagle) en wisselende zangpartijen (screams in afwisseling op een moddervette put-grunt) worden daartoe ingezet. Gelukkig krijgen de constant ratelende drums genoeg gezelschap van de andere instrumenten om niet te gaan vervelen.

Aan frivoliteiten doet Gutslit niet, het is over het algemeen een kwestie van aftikken en gaan! Het feest is dan ook al weer ruim binnen het half uur voorbij, met dank aan de typerende korte en compacte nummers. Maar dan ben je als luisteraar ook al wel murw gebeukt, geloof me. Nummers als Brodequin en Scaphism doen de ingewanden in je buikholte rammelen, in een niet aflatende stroom aan riffs, roffels en grunts. Dat de bij vlagen ingewikkeld klinkende muziek in een griezelige strakheid en technisch sterk onderlegd wordt uitgevoerd strekt daarbij uiteraard tot grote aanbeveling.

Gutslit kan dan ook met gemak de concurrentie met de internationale collega's aan; de liefhebber weet genoeg en slaat net zo keihard toe als de band zelf!

Gurdip Singh Narang - Bass

Aaron Pinto - Drums

Prateek Rajagopal - Guitars

Kaushal LS - Vocals