Loading...

Halestorm + Devilskin in 013 Tilburg 01-10-2018

Gepost in Specials door Daphne Franse op 05-10-2018

Op maandagavond jongstleden aangekomen in de 013 eerst wat gegeten en vervolgens naar de zaal gelopen. Eenmaal binnen was zo te horen het voor programma Devilskin al begonnen. We wisten vooraf niet wat we er konden verwachten van dus we vonden het niet heel erg dat we die een stukje hadden gemist. De zangeres was erg energiek en danste vaak over het podium in haar mooie rode leren jurk. Helaas was de zaal zo vol, en ik zo klein, dat ik net haar schoenen kon zien. De muziek viel gelukkig alles behalve tegen, en ik was positief verrast door het feit dat de zangeres de hele zaal aan het meezingen kreeg, en aan het springen. Devilskin was dus heel erg leuk om naar te kijken, ik zal ze zeker thuis vaker draaien.

Na Devilskin was het wachten begonnen op Halestorm. Na een muntje scoren voor een cola en een plaspauze kon ik er weer tegen aan. Halestorm kwam op: eerst alleen Lizzy en gitarist Joe Hottinger, zij speelden de intro van "I Get Off " die overliep in "Do Not Disturb". Zelf vond ik dit verrassend en heel goed uitgevoerd. Ook al kende ik het nieuwe album "Vicious" nog niet. "Uncomfartable" kon ik niet meezingen, maar probeerde het wel. Op zich wel een leuk nummer om te horen.

De rest van de setlist kon ik gelukkig wel redelijk meezingen, ook al had ik ze al even niet meer thuis geluisterd. Lizzy was al vrij snel van de witte gitaar naar een zwarte gewisseld. Tussendoor had de drummer een knaller van een solo waarin hij helemaal los ging en meerdere stijlen, waaronder ook salsa, door elkaar gooide. Ook deed hij trucs met de voor de Halestorm-fans welbekende mega-drumstokken. Dat blijft voor mij leuk om naar te kijken. Voor "Amen" leek de zaal wel een gospelkoor dat netjes 'hell yeah' en 'oohh' meezong op instructie. Tijdens "Love Bites" lieten ze expres een stilte vallen zodat het publiek de tekst kon zingen.

Er werd meerdere malen verteld door Lizzy hoe blij ze waren dat hun kinderdroom om in 013 te mogen spelen uit was gekomen. Ook het barpersoneel ging zichtbaar uit hun plaat. Ik betrapte de dame en heer regelmatig op meedansen en de 'horns up'. Al met al heb ik een geweldige avond gehad!

Devilskin [NZ], Halestorm [US]