Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Hatchet - Dying To Exist

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-06-2018

Tracklist

01. Unraveling Existence
02. Silent Genocide
03. Desire for Oppression
04. Illusions of Hope
05. Warsaw
06. Where Futures Regress
07. Back into Dust
08. Final Sanctuary
09. Descent into Madness
10. Oblivious to Disorder
11. Hail to the Lies
12. World in a World

Hatchet is een Amerikaanse metalband die in 2006 is opgericht in de Bay Area. In 2008 kwam de band met z'n eerste langspeler Awaiting Evil, inmiddels tien jaar verder is het gezelschap toe aan album nummer vier: Dying To Exist.

En wie Bay Area zegt, zegt natuurlijk thrash metal. Nou, dat klopt in dit geval als een bus. Hatchet is echt zo'n band die de hoogtijdagen van die typerende sfeer en stijl laat herleven. Vooral gevoed door de dubbele gitaaraanval van zanger Julz Ramos en Clayton Cagle, en ondersteund door de ritmesectie - bassist Devin Reiche en drummer Ben Smith - laat het kwartet al een decennium lang prima 'high energy' en intense thrash horen.

Nee, de originaliteitsprijs gaan de heren daar niet mee wegkapen, maar vermakelijk is deze muziek voor mij altijd. Met ongebreideld enthousiasme en hoorbare spelvreugde worden tien spetterende thrash-nummers (plus intro Unraveling Existence en intermezzo Oblivious to Disorder) als een spervuur op de luisteraar afgevuurd.

Leuk is om te horen hoe de band in de loop der jaren progressie heeft geboekt. Met elk album wordt de muziek wat technischer, en probeert Hatchet ook op het gebied van songwriting stappen te zetten. Qua instrumentbeheersing en spelvaardigheid is er dan ook niks op de heren muzikanten aan te merken. Hun thrash klinkt lekker druk, zonder dat het chaotisch wordt, al zitten de nummers zeker niet te ingewikkeld in elkaar.

Voor het eerst laat de band op Dying To Exist ook wat meer hedendaagse invloeden horen, een beetje melodeath of thrashcore-achtig, maar dat hoeft van mij niet zo. Laat Hatchet maar lekker old school thrashen in de geest van bands als Havok en Evile, dan komt deze band het best tot z'n recht. Liefhebbers van eerlijke en oorspronkelijke thrash metal gaan Hatchet zeker eens checken!

Devin Reiche - Bass

Julz Ramos - Vocals, Guitars

Ben Smith - Drums

Clayton Cagle - Guitars