Loading...

Hell:On - Age Of Oblivion

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-09-2012

Tracklist

01. Disaster
02. Bottom Line
03. Rise
04. Let it Feed
05. My Doll
06. Punk Guys
07. Emptiness
08. Burn
09. In the Name of...
10. Voices of the Abyss
11. Satan

Hell:On (of Hellion, zoals de band ook wel heette) is afkomstig uit Oekraïne en bestaat sinds 2005. Oekraïne is niet het eerste land waar je aan denkt bij heavy metal, maar de scene aldaar is groeiende. Het blijft vooralsnog beperkt tot het undergroundcircuit, maar bands proberen elke gelegenheid te grijpen om buiten de landsgrenzen naamsbekendheid op te bouwen. Hell:On vormt daar een van de levende bewijzen van, en probeert met het derde album Age Of Oblivion ook buiten Oekraïne hun boodschap te verkondigen.

Het vijftal vervaardigt een krachtige, heavy, moderne vorm van thrash metal. Zelf zeggen de bandleden beïnvloed te zijn door grote namen als Metallica, Slayer en Sepultura. Met name die laatste hoor ik wel terug in de muziek. Genoemde bands worden zeker niet blindelings gekopieerd, maar ik denk dat juist door de herkomst van een niet traditioneel metal land, en het roeien tegen de stroom in, de muzikale overeenkomst met Sepultura geen toevallige is.

De muziek beukt lekker door, de metal/hardcore achtige zang geeft het geheel een moderne touch. Traditionele passie en agressie, en daarnaast tomeloze energie, worden gecombineerd met moderne groove. Het beste van twee werelden. Riffgericht, sterk gitaargeweld, en simpelweg ook sterke nummers, waarvan er een aantal best blijven hangen. Luister maar eens naar het bijgevoegde Let It Feed, dat zeker representatief is voor voor Hell:On's muziek.

Een klein maar opvallend aspect vinden we terug op My Doll: een gastoptreden van Jeff Waters (Annihilator). Alsof het gitaarwerk al niet sterk genoeg is, doet Waters er met zijn solo nog een schepje bovenop. Hell:On toonde zich dan ook zeer verheugd dat een van hun eigen favoriete muzikanten op de plaat te horen is. Van de ander kant kun je je afvragen wat de meerwaarde is, behalve dat 'feat. Jeff Waters' leuk staat op je album, want zoals gezegd: de muziek is op zich al sterk genoeg.

Jammer dat er aan het eind van het album nog een oubollig grapje uitgehaald moet worden. Afsluiter Satan moet blijkbaar 6:66 (haha) minuut duren, maar dit nummer wordt overbodig, nutteloos en vervelend uitgerekt tot die lengte door middel van een lange fade out van geluidseffecten. Terwijl het nummer op zich door het wat afwijkende karakter, slepend, dreigend, licht bombastisch (toetsen), in eerste instantie juist op een positieve manier m'n aandacht wist te trekken.

Ach, onder de streep blijft er meer dan genoeg over om van te genieten. Moderne heavy thrash/groove metal, overwegend sterke songs, een gepassioneerde en energieke uitvoering. Echt een album van deze tijd.

Olexandr Bayev – zang

Olexiy Pasko – gitaar

Oleg Talanov – drums

Olexandr Sitalo – bas

Anton Vorozhtsov – gitaar