Loading...

Imperial Age - The Legacy Of Atlantis

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 12-02-2019

Tracklist

01. The Awakening
02. The Legacy of Atlantis
03. The Monastery
04. Life Eternal
05. Domini Canes
06. Love Eternal
07. The Escape
08. Islands in Time
09. And I Shall Find My Home

Als een band uit Rusland komt kan je altijd wat aparts verwachten, en Imperial Age is geen uitzondering op die regel. Zwaar geïnspireerd door bands als Therion, schotelt dit gezelschap je pompeuze, zwierige symfonische metal voor. Muziek voor de fijnproever wat dat betreft. Hun tweede plaat, The Legacy Of Atlantis, is een grote beloning na schijnbaar veel strubbelingen in de band. Veel pijn, moeite en zorg is in dit plaatje gestopt en of het nou wel of niet je ding is, dat straalt er wel aan alle kanten vanaf.

Visitekaartje van de band is de nasale, opera-achtige stem van Alexander “Aor” Osipov, en doet nog het meest denken aan Thomas Vikström (Therion, Candlemass) - die dan ook passend gastvocalen verzorgt op het nummer Domini Canes. Aor’s stemgeluid is er eentje waar ik aan moet wennen en die nog het meest verantwoordelijk is voor de pompeuze uitstraling van de band. De vocalen worden verder verdeeld over twee zangeressen, Jane Odintsova en Anna Moiseeva, die het geheel een wat lichter, fladderiger gevoel geven.

Hoewel qua stijl bijna identiek aan Therion, geeft Imperial Age een heerlijke zweem van Glory of Mother Russia en een sprookjesachtige touch aan hun muziek en dat maakt ze prettig identificeerbaar. De nummers in de eerste helft van het album zijn flink wat aan de trage kant en dat kan de boel wel wat slepend maken. Pas halverwege aan het einde van Domini Canes krijgen we iets pittigs voorgeschoteld met een gitaarsolo, en ook Love Eternal heeft daarna zijn momentjes. The Escape timmert er ook nog een lekker vlot ritme uit en die had voor mij dan ook beter tot zijn recht kunnen komen ergens rond track 3 of 4, voor meer afwisseling. Ook finale And I Shall Find My Home schudt je goed wakker na een album vol slepende operettes.

Als veel bombarie en grandioosheid je ding zijn, stelt Imperial Age zeker niet teleur. The Legacy of Atlantis is een prima collectie van majestueuze melodieën met een stevig, power metal-achtige ruggengraat. Ik zou het persoonlijk iet zo gauw meer opzetten maar 1 ding staat buiten kijf: die Russen weten hoe ze een koor moeten neerzetten!

Alexander “Aor” Osipov - Vocals

Jane Odintsova- Vocals

Anna Moiseeva - Vocals

Pavel Maryashin - Guitars

Nalle Påhlsson - Bass, Guitars

Christian Vidal - Guitars

Andrey Ischenko - Drums