Loading...

Imprisoned In Flesh - The Cancerous Wings Of Humanity

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-12-2018

Tracklist

01. The Pretorian Prostitute
02. The Final Disorder
03. Lamentable Reproduction
04. Silence
05. Omnicide

De derde EP van het Nederlandse (afkomstig uit Oostburg, Zeeland) Imprisoned in Flesh (genoemd naar een nummer van Cathedral?) ligt hier voor me, en betekent zoals zo vaak mijn kennismaking met weer een nieuwe band. Verdere info heb ik eigenlijk niet voorhanden; luisteren dus maar naar The Cancerous Wings Of Humanity.

De old school death metal van Imprisoned in Flesh ligt zwaar geworteld in de jaren negentig death metal, vooral die uit het Verenigd Koninkrijk, waarbij ik denk aan Bolt Thrower en Benediction, en een beetje Carcass, maar dan minder extreem. En om de Amerikaanse scene niet te kort te doen mogen daar als invloeden ook Cannibal Corpse, Six Feet Under en een beetje Obituary bij. En vooruit, landgenoot Asphyx mag ook niet ontbreken. Lomp, en afwisselend beukend en groovend zijn de sleutelwoorden; echt subtiel is de muziek van Imprisoned In Flesh slechts bij uitzondering.

Het aanstekelijke hoempa-ritme viert hoogtij, op een bedje van logge riffs, donderende drums en een spaarzame melodieuze lead of solo (Lamentable Reproduction) doet de (behoorlijk eentonige) hese lage grunt een extra duit in het zakje om het feest der herkenning en de pakkendheid van het vertrouwd klinkende geluid te vergroten. Extra geinig vind ik de samples waarmee de eerste paar nummers beginnen - lekker ouderwets.

Af en toe wordt er een uitstapje gemaakt naar een meer technische aanpak, zoals bijvoorbeeld het begin van The Final Disorder en Lamentable Reproduction, maar ook afsluiter Omnicide laten horen. Dan doemen namen als Death en Pestilence in me op, al zou ik de muziek van Imprisoned In Flesh zeker niet progressief willen noemen. Daarvoor is de basis te eenvoudig. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, want de old school death van deze band luistert gewoon verdomd lekker weg.

Sam Kunst - Bas

Wouter Nuytinck - Drums

Benjamin Moll - Gitaar

Laurens de Rooy - Gitaar

Martijn van den Beukel - Zang