Loading...

Ingested - The Architect Of Extinction

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-02-2015

Tracklist

01. The Divine Right Of Kings
02. Narcissistic Apathy
03. Endless Despondency
04. The Heirs To Mankind's Atrocities
05. I Despoiler
06. Penance
07. A Nightmare Incarnate
08. Extinction Event
09. Amongst Vermin
10. Rotted Eden

Ingested is een brute death metalband uit Manchester, Verenigd Koninkrijk. In 2009 debuteerde de band verrassend sterk, en hard, met album Surpassing the Boundaries of Human Suffering. In 2011 kwam de band met het tweede album The Surreption, dat na de overrompelende verrassing van het debuut wat minder werd ontvangen. Inmiddels zijn we alweer vier jaar verder, en is met album nummer drie The Architect Of Extinction het jaar van de waarheid aangebroken voor Ingested - buigen of barsten.

Ingested trakteert de luisteraar op een mix van brutal death metal, slam-death en een vleugje grindcore, die door de moderne insteek ook deathcore-liefhebbers zal moeten kunnen aanspreken. Van supersonische snelheden van snare- en basdrums tot slopende downtempo's - en vette grooves, de muziek van deze band laat je geen moment met rust. De riffs zijn bijbehorend overdonderend snel en scherp, terwijl de vocalen op smerig ziekelijke wijze uitgekotst worden, variërend van brute grunts via zieke krijs tot speenvarken-aan-het-spit ranzig.

Dat dit niet leidt tot eenvoudigweg ram-en beukwerk is denk ik nog wel de grootste verdienste van de muzikanten. Natuurlijk wordt er op brute wijze met de krachten gesmeten, zoals nummers als The Divine Right Of Kings, Narcissistic Apathy en The Heirs To Mankind's Atrocities (moddervette vocalen!) laten horen. Maar dat deze band meer kan, en oor heeft voor wat zich buiten het genre afspeelt, wordt bijvoorbeeld bewezen met het instrumentale Penance. Werkelijk verrassend in deze context. Dat hierna A Nightmare Incarnate extra hard lijkt aan te komen is een prachtig staaltje dynamiek.

Ingested lijkt dan ook besloten te hebben het best tot het laatst te bewaren, want ook afsluiter Rotted Eden laat horen dat deze band verder kijkt dan de brutal/slam death neus lang is. Met dodelijke precisie opgebouwd staat het bol van de tempowisselingen, een beest van een track! Tomeloze agressie en brute kracht die gepaard gaan met een spaarzaam melodieus lijntje - en technische precisie, want je moet als muzikant wel wat kunnen om dit allemaal vlekkeloos uit te voeren. Dat dit geen beletsel hoeft te zijn voor een muzikaal interessante inhoud laat Ingested op The Architect Of Extinction prima horen.

Sean Hynes - Guitars, Vocals

Sam Yates - Guitars, Vocals

Lyn Jeffs - Drums

Brad Fuller - Bass

Jay Evans - Vocals