Loading...

Intent - Sins Of The Past

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 28-09-2023

Tracklist

01. Number 12 (Looks Just Like You)
02. Insight
03. Network Failure

Het in Arizona gevestigde Intent, opgericht in 2015, onderging vanaf het begin een aantal line-up-wisselingen, en besteedde tijd aan het ontwikkelen van hun geluid voordat ze de live scene betraden. De band begon zich al snel open te stellen voor invloeden van bands als Overkill, D.R.I. en Havok, om er maar een paar te noemen. In 2018 werd hun debuutalbum Vox Populi uitgebracht, en in 2022 toonde de release van Exile het harde werk van de thrashers terwijl ze het volgende tijdperk van hun geluid cultiveerden.

Met hun nieuwe EP Sins Of The Past zet het kwartet dat traject voort. Of beter gesteld: Intent kijkt terug op voorbije jaren, en bundelt drie tracks die eerder al in 2018 verschenen. Blijkbaar was er de behoefte om al na vijf jaar een nieuw licht te schijnen op deze tracks.

Sins Of The Past begint voor de verandering eens niet met nummer 1, maar met Number 12 (Looks Just Like You). Deze levert een woeste aanval van snelle ritmes en donderende percussie. De onophoudelijke verpletterende aanslagen op de basdrums, gecombineerd met stevige ritmes zijn volkomen meedogenloos. Insight blijft een monumentaal machtsvertoon injecteren en brengt een wrede aanval van onophoudelijke riffs, agressieve chugs en dreigende zang.

Network Failure ten slotte betreedt onheilspellende sferen en begint met intrigerende groove-baslijnen en ritmische percussie, voordat het uitbarst in een razende, wat zwaardere aanval. Deze laatste bevalt mij van de drie tracks als beste, met name vanwege de wat meer afwijkende, meer dreigend-donkere atmosfeer. Ook wordt hier wat minder ingezet op alleen maar snelheid.

Eigenlijk brengt Intent niks nieuws of spannends. Ik kende de band nog niet, maar als deze drie tracks een dwarsdoorsnede zijn van waar Intent voor staat, dan vind ik dit een alleraardigste thrash-band. Authentiek, lekker rauw en eerlijk; zo is deze stijl toch ooit bedoeld?

Jeremy Lambert - vocals, guitar

Alec Trow - guitar

Patrick Murphy - bass

Garrett Loper - drums