Loading...

Ironborn - After The Flood

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-09-2023

Tracklist

01. Bloodbound
02. Prison Grounds
03. Anpu
04. Guardian Of The Scales
05. After The Flood
06. Destiny's Revenge
07. Lillith
08. 1568
09. Into Darkness

Het Belgische Ironborn is in de zomer van 2014 opgericht. Het gezelschap bestaat uit gelouterde muzikanten uit de Belgische scene (Baremouth, Eternal Breath, Xplore, Vikings en Wizz Wizzard) en begon ooit voor de lol als Motörhead coverband. Ik denk dat je dat nog wel een klein beetje terug kunt horen, het zorgt voor een brede ervaring. Ik maakte medio 2017 kennis met deze band middels hun zelfgetitelde debuut-EP. Heel veel hebben we de afgelopen jaren niet gemist, want in de zomer van dit jaar verscheen de opvolger: After The Flood.

Ironborn lijkt me nou echt zo'n band die - overigens met alle plezier - in het verleden is blijven hangen. Alles aan hun muziek ademt de jaren '80, van stijlvastheid, compositorische beperkingen tot aan de karige productie aan toe. Het is bijna knap te noemen dat zowat aan niets te horen is dat dit een release van nu is.

Nummers als opener Bloodbound en Guardian Of The Scales vind ik nog prima te doen. Maar gaandeweg het album krijgt het middentempo de overhand, en overtuigt Ironborn me niet. Van de laatste vijf tracks houdt alleen Lillith het tempo er nog een beetje in, voor de rest overheerst gezapigheid, met het ballade-achtige 1568 als absoluut dieptepunt.

Ironborn zal met After The Flood geen potten breken. Zowel materiaal als uitvoering ontstijgen de middelmaat nagenoeg niet. Ik denk dat alleen al met een goede arrangeur en producer veel te winnen is.

Tom Deblauwe - Drums

John Mortelez - Gitaar

Jan Versnick - Bas

Tom Hugelier - Zang

Bjorn Coysman - Gitaar