Loading...

It's Everyone Else - Heaven is an Empty Room

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-12-2016

Tracklist

01. Patterns
02. The Truth about Mirrors
03. Full Spoon, Bent to the Right
04. Nineteenninetyfive
05. The Joke is on the Sun
06. Caterpillar Dream
07. Heaven is an Empty Room
08. Sleep is so Cruel
09. Lone
10. Fourth Wave

Te hardcore voor de elektro, te elektro voor de hardcore

Ik heb geen idee wie er bij WingsOfDeath het idee heeft gehad om dit album/deze band te bespreken - waarschijnlijk was ik het zelf - maar het is wel een enorm twijfelgeval voor een rock/metal-zine. It's Everyone Else is een muzikaal (dat nog wel) gezelschap - of eigenlijk een duo - afkomstig uit Slovenië, dat met Heaven is an Empty Room z'n derde album presenteert.

Voor de muziek die geproduceerd wordt hebben we hier dan ook geen tags. Het is uitsluitend elektronische muziek die voortkomt uit een sampler, twee synthesizers en twee zangstemmen. Er komt dus geen oorspronkelijk muziekinstrument aan te pas, maar het levert bij vlagen wel een berg herrie op. De muziek varieert van snelle industrial elektronische hardcore-uitbarstingen via noisy synth-rock tot langzame, gevoelige en melodieuze ingetogen stukken (Lone).

Het is dan weliswaar geen constante lawine aan lawaai die op je afgestormd komt, maar heftig is het wel. Eigenlijk zou je de composities ook wel in een rock/metal-jasje kunnen 'zien', dat maakt deze muziek wel enigszins bijzonder. De uitvoering is alleen zo anders, omdat gewoon alles dat je hoort eerst door een computer/vervormer/wat dan ook gehaald is. Distortion is hierbij een belangrijk wapen, en daar zijn we in de metal natuurlijk op zich ook niet vies van.

Tja, het blijft bijzondere muziek, waarvan ik me afvraag welke rock/metalfan - of zelfs muziekliefhebber in het algemeen - hier een plezier mee gedaan wordt. Meer dan ooit geldt: luister en oordeel zelf!

Lucijan Prelog - synths, zang

Pika Golob - synths, zang