Loading...

Jinjer - Live in Los Angeles

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-06-2024

Tracklist

01. Intro
02. Sit Stay Roll Over
03. Teacher, Teacher!
04. Copycat
05. Home Back
06. I Speak Astronomy
07. As I Boil Ice
08. Judgement (& Punishment)
09. Dead Hands Feel No Pain
10. Vortex
11. Who Is Gonna Be The One
12. Sleep Of The Righteous
13. Call Me A Symbol
14. Perennial
15. Pisces
16. On The Top

Op 5 maart 2020 speelde de Oekraïense moderne metalband Jinjer een van hun laatste shows voordat de wereld vanwege de Covid-19-pandemie er heel anders uit ging zien. Het was een van de laatste metalshows van dat moment. Een paar jaar verder is het blijkbaar opnieuw tijd voor een live-album van Jinjer, deze keer opgenomen als post-corona en post-Russische inval-optreden, en wel op 22 december 2022 in Los Angeles, CA, USA.

Inderdaad, Jinjer heeft het wat dat betreft ook niet gemakkelijk gehad om zich als band en / of muzikanten vrij te bewegen. De gedachte om dit optreden op te nemen blijkt te zijn geboren uit een spontane gedachte om het einde van de pandemie te vieren. O ja, deze registratie is zowel verkrijgbaar als audio en video, ikzelf heb helaas geen beelden - behalve dan die via het bekende videokanaal zijn vrijgegeven.

Ik constateerde al eerder via diverse albums dat de hoofdmoot van het bandgeluid draait om de vocale acrobatiek van zangeres Tatiana. Ook op het podium lijkt zij de hoofdrol voor zich op te eisen, en daar is - als voortreffelijke frontvrouwe - ook helemaal niks mee. Maar dan mogen we toch zeker ook constateren dat zij daarbij geruggensteund wordt door een drietal meer dan adequate muzikanten. Wat zij op hun instrumenten voor fratsen uithalen vormt een voortreffelijke basis voor hun zangeres om te excelleren. Probeer eens op die basgitaar te letten!

Eigenlijk is het best verwonderlijk dat er over Jinjer en hun muziek niks verkeerds te vertellen valt. Zowel op plaat als live klinkt deze band als de spreekwoordelijke klok, zijn zowel zangeres Tatiana als de muzikanten in goede vorm, en is de muziek een hele goede samenvatting van alles dat er in eigentijdse metal gebeurt. Misschien is Jinjer wel DE metalband van deze tijd, die zich niet vast pint op een bepaalde stijl, maar zich concentreert op hoe zij vinden dat moderne metal uitgevoerd kan worden. Als wat oudere metal-liefhebber associeer ik Jinjer een beetje met een band als System Of A Down, die in het nu-metal-tijdperk ook lak had aan hokjes of grenzen.

Naast de al bekende tracks van de vorige live-registratie zijn die van het op dat moment meest actuele album Wallflowers het meest interessant. Deze moest dan ook via deze tour gepromoot worden. Mocht je het betreffende album nog niet kennen, dan wordt je door dit uitstekende optreden zeker gemaand om het te gaan beluisteren!

Tatiana Shmayluk - Vocals

Roman Ibramkhalilov - Guitars

Eugene Abdukhanov - Bass

Vlad Ulasevich - Drums