Loading...

Krisiun - Mortem Solis

Gepost in Reviews door Edwynn op 17-09-2022

Tracklist

01. Sworn Enemies
02. Serpent Messiah
03. Swords into Flesh
04. Necronomical
05. Tomb of the Nameless
06. Dawn Sun Carnage (Intro)
07. Temple of the Abattoir
08. War Blood Hammer
09. As Angels Burn
10. Worm God
11. Death of the Sun

Van Krisiun weet je al bijna 25 jaar wat je kunt verwachten. Het Braziliaanse trio vuurt met enige regelmaat albums op de wereldbevolking af, vol met verwoestende death metal. Ze worden er nooit moe van. En ik eigenlijk ook niet. Elke keer ligt er weer een kwaliteitsplaat op tafel. En dat is met album nummer twaalf Mortem Solis niet anders.

De openingstreffer Sworn Enemies heeft wat tegendraads gitaarwerk waardoor Krisiun wat meer richting technisch georiënteerde bands als Cephalic Carnage en Cryptopsy lijkt op te schuiven. Maar met de navolgende nummers valt men weer terug in de meer bekende maar niet minder destructieve patronen. De gortdroge productie maakt dat het allemaal klinkt en voelt als kauwen op een kilo kiezelstenen die met wrede kracht in je mond gepropt is.

Vooral het niets ontziende Tomb Of The Nameless valt op met zijn schuimbekkende agressie. Aan rustpuntjes heeft Krisiun geen boodschap. Een verzachtend of sfeervol intro dient altijd als opmaat naar gewelddadige salvo's die op volle oorlogsterkte losbarsten. No holds barred.

Dan kun je er over zeuren dat Krisiun net als zoveel van dit soort death metalbands zo lang hetzelfde blijft doen. Maar daar tegenover staat dat deze gasten niet aan metaalmoeheid lijken te lijden, en dat alles nog even hard spettert als een kwart eeuw geleden. En ik beken natuurlijk dat ik er met mijn bekrompen geest niet aan moet denken dat Krisiun ooit een soort Wolverine Blues, Roots of een Heartwork gaat maken.

Alex Camargo - Bass, Vocals

Max Kolesne - Drums

Moyses Kolesne - Guitars