Loading...

Krisiun - Scourge Of The Enthroned

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 10-10-2018

Tracklist

01. Scourge Of The Enthroned
02. Demonic III
03. Devouring Faith
04. Slay The Prophet
05. A Thousand Graves
06. Electricide
07. Abysmal Misery (Foretold Destiny)
08. Whirlwind Of Immortality

Het death metal trio dat Krisiun heet laat weer van zich horen op hun maar liefst elfde volledig album, getiteld: Scourge Of The Enthroned. Een introductie is voor deze Brazilianen irrelevant, daar elke zichzelf respecterende doodsmetaal liefhebbende metalfanaat zich toch minimaal één moment in zijn/haar leven heeft moeten doen laven aan het oeuvre van deze heren om de dorst te doen lessen. Zo niet, dan is de tijd daar om hier eens naarstig verandering in aan te brengen! Al reflecterend op hun discografie, komt de band tot de conclusie dat voorganger Forged In Fury te lang van speelduur is en uit veel langzamere stukken bestaat. Anno 2018 vliegt de nieuwe release dan ook in 38 minuten voorbij in een extreem en bruut tempo.

De onnavolgbare en tegelijk innovatief klinkende riffs vliegen je om de oren. Het drumwerk is van een extreem kaliber en zorgt er voor dat er geen moment rust geboden wordt. De muziek is enorm intens gespeeld en precies zoals je vooraf hoopt dat het gaat zijn. De band zelf benadrukt ook dat hetgeen je hier hoort puur neergezet wordt door drie mensen van vlees en bloed en wil hiermee niets van doen hebben met het Amerikaanse steriele, levenloze geluid. In al zijn puur- en bruutheid is hier dan ook geen speld tussen te krijgen. Er wordt gegoocheld met lekkere breaks om de boel op scherp te blijven zetten. Zonder melodie aan de kant te zetten stampt de muziek in een razendsnel tempo vooruit. Alle ingrediënten die een goede death metal plaat nodig heeft, zijn dan ook ruimschoots aanwezig.

Het artwork is ditmaal verzorgd door Eliran Kantor (bekend van werk voor onder andere Testament, Hate Eternal en Incantation) en beeldt de bandleden af als death metal goden. De plaat is weer opgenomen in de Stage One Studio van Andy Classen. De rustieke omgeving die de natuur nabij de Duitse stad Kassel uitademt, heeft er voor gezorgd dat de volledige concentratie gekanaliseerd kon worden richting de muziek. Als resultaat is Scourge Of The Enthroned een mooie bekroning op het werk van weleer en bewijst dat de band nog lang niet is uitgesproken. Met een spontane puurheid en een compacte speelduur, slaat Krisiun de collegae death metalbands om de oren. Op naar 2020 wanneer het 30-jarig bestaan kan worden gevierd: hoera!

Alexandre Kolosne Camargo - zang, bas

Moyses Kolosne Camargo - gitaar

Maximiliano Kolosne Camargo - drums