Loading...

Ligature Marks - Set Oceans On Fire (Deluxe Edition)

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-06-2021

Tracklist

1. Talisman
2. Fire and Flood
3. Severing the Dissonance
4. The Burial
5. Fight Like Hell
6. Noise in the Signal
7. Fell For Fiction

Ligature Marks uit Portland, Oregon, USA (met leden van 36 Crazyfists en Vintersea) is opgericht in 2017, en bracht op 11 juni een 'deluxe' editie uit van hun debuutalbum Set Oceans on Fire. Het album zal twee nieuwe nummers bevatten en is exclusief verkrijgbaar via hun bandcamp-pagina.

Op het eerste gehoor zou de muzikale stijl van Ligature Marks waarschijnlijk onder de algemene verklaring van metalcore kunnen vallen. Graaf een beetje dieper en je ontdekt diepten van invloeden, variërend van progressieve metal tot hardcore, en van punk tot ongecompliceerde heavy metal.

Het palet aan gitaarstijlen dat de broers Whinnery in hun arsenaal hebben, legt brute en melodische texturen neer, even beklijvend en mooi als meedogenloos en destructief. Gesteund door de meedogenloos woeste ritmesectie van Dave Keller en Kyle Baltus, de perfecte hoeveelheid power, is groove alles. De zang van frontman Benjamin Charles is rauw en intelligent. Memorabele teksten worden agressief en zonder verontschuldiging gebracht, even gekweld als hoopvol.

De albums, optredens en hun unieke benadering van hun video's, inclusief interessante releaseparty's in spookachtige vintage theaters en een ultramodern planetarium, hebben de band in 2021 verder vooruit geholpen met een uitgebreide heruitgave van hun album Set Oceans on Fire, en een aankomende EP die later dit jaar uitkomt.

Benjamin Charles - Vocals

Karl Whinnery - Guitar

Kyle Baltus - Drums

Dave Keller - Bass

Josh Whinnery - Guitar