Loading...

Line up Black/Doom metal festival Solarfall 2016 rond

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 10-11-2016

Solarfall is een jaarlijks terugkerend festival georiënteerd op de duistere black/doom metal. Met headliner Tsjuder is de de line-up voor Solarfall compleet! Deze rauwe Noorse blackmetalhelden komen speciaal voor Solarfall overgevlogen uit Noorwegen om hun rauwe traditionele blackmetal te verspreiden over Alkmaar. Daarnaast spelen zowel Tsjuder als Ancient Rites de enige Nederlandse show op Solarfall!

Tsjuder (NO) - Exclusive NL show

Opgericht in 1993 met de bedoeling rauwe, pikzwarte compromisloze blackmetal te spelen, houden zij zich daar anno 2016 nog keurig aan vast. Dit levert dan ook het betere beukwerk op, afgewisseld met hakkende riffs en getergde screams. In 2015 hebben ze hun laatste album, Antiliv gelanceerd, welke goed ontvangen werd. “… letterlijk vanaf de allereerste seconde vuurt Tsjuder een waar spervuur aan furieuze blastbeats, hakkende riffs en getergde screams op de luisteraar af,” aldus Metalfan.nl. Legion Helvete Tsjuder!

Ancient Rites (BE) - Exclusive NL show

Voor de in Alkmaar woonachtige gitarist Thomas Cochrane een thuiswedstrijdje, eindelijk zijn ze een keertje in het mooie Alkmaar te bewonderen. Al heel wat jaartjes actief (sinds 1989) en ondertussen diverse bandleden versleten, muzikaal gezien her en der van koers veranderd, maar nog steeds levend en wel: en hoe! Heerlijke sympfonische epische metal, die hier en daar raakvlakken heeft met Cradle of Filth en Carach Angren,voor liefhebberts van orchestrale riffs en solo’s.

Throne of Time (NL)

De act die op Solarfall mag aftrappen is Throne of Time, een Alkmaarse black metal band met leden van Dystopia in de gelederen. In 2015 begonnen zij als tweemansproject en nog steeds spelen Daan Bleumink en Dennis Onsia met z’n tweeën de meest rauwe, onvervalste, pure black metal. De eerste EP is al opgenomen; Death Upon Us. Dit jaar verschijnt de tweede EP van de Alkmaarders.

Thurisaz (BE)

Thurisaz is melodische death/ black metal uit het Belgische Wervik. De band heeft optredens met Aggaloch, Ancient Rites en Novembers Doom op haar naam staan. De sound van Thurisaz bulkt van meeslepende weemoed, gevolgd door momenten waarop rigoureuze ruwheid het roer overneemt. Een genot voor de oortjes!

The Great Old Ones (FR)

Op 12 november verwelkomen we graag The Great Old Ones, Franse (post)blackmetalband, die - geinspireerd door diepgewortelde songs uit de mytologie en thematiek van de klassieke Amerikaanse horrorschrijver H.P. Lovecraft- heel wat fraaie pareltjes uitgepoept heeft. Intens melodieus, spugende, loodzware, rauwe, kille meeslepende passages worden genadeloos afgewisseld met ontstuimige versnellingen en heerlijke riffs. Komen speciaal hiervoor naar Alkmaar gevlogen om Alkmaar weer even goed op de kaart te zetten!

Treurwilg (NL)

Treurwilg is er voor de fans van Amenra, Ahab, Katatonia en Oceanwake. Treurwilg doet zijn naam eer aan en helpt ons er goed aan herinneren dat de wereld geen fijne en toffe plek om te zijn is. Een band naar ons hart; zwartgalliger en depressiever dan dit kan je het weekend niet ingaan!

Laster (NL)

Laster maakt hypnotiserende black metal die vergelijkingen oproept met Burzum. Zelf houden ze het fijntjes op obscure dansmuziek. Live verschuilen de drie Utrechters zich achter sinistere maskers, komt dat even mooi uit op ons gruwelijke feestje!

Houd je van pure miserie en heb je een gitzwarte ziel, dan ben je bij Solarfall aan het goede adres!


Ancient Rites [BE], Laster [NL], Solarfall, The Great Old Ones [FR], Throne Of Time [NL], Thurisaz [BE], Treurwilg [NL], Tsjuder [NO], Victorie [NL]