Loading...

Live Burial - Unending Futility

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-04-2020

Tracklist

1. Seeping into the Earth
2. Condemned to the Boats
3. Swing of the Pendulum
4. The Crypt of Slumbering Madness
5. Rotting on the Rope
6. Winds of Solace
7. Cemetery Fog

Zwaar metaal afkomstig uit het Verenigd(?) Koninkrijk, Newcastle om precies te zijn, toch een regio waar veel van onze geliefde bands hun wieg hadden staan. Live Burial verschijnt met een verbazingwekkend album dat de beste elementen van klassieke death metal van over de hele wereld combineert. Er is deze onmiskenbare robuuste en vernietigende kwaliteit die in contrast staat met de donkere, broeierige en vaak verwrongen structuren. Unending Futility is hun tweede album.

Pijnlijke zang zweeft over het gerommel, deinende delen die teruggaan naar de dagen van Morgoth, Asphyx, Cancer, Skeletal Remains, Bolt Thrower, en zelfs Fleshcrawl. Er zijn emotionele strains die glinsteren in een verlaten, verlaten landschap. Live Burial laat het allemaal werken en het komt moeiteloos door. Ze smeden een krachtig geluid dat door de oude gangen van deze stijl zal galmen. Unending Futility is een geslaagd album dat elke fan van goed geschreven death metal zal aanspreken en niet mag ontbreken.

De wisselwerking tussen het thrashy debuut Forced Back To Life (2016) en de doomdeath van hun demo (2013) en titelloze EP (2014) geeft Unending Futility veel van zijn kracht. De tragere, doomy secties doen sterk denken aan Asphyx en aanverwanten, wat geen verrassing zou moeten zijn. Tegelijkertijd zijn er de thrashy momenten, die klinken een beetje als veel oude premature death metalbands. Live Burial combineert dit naadloos en de nummers zelf bestrijken een breed terrein met frequente wisselingen in tempo, intensiteit en sfeer.

Diverse smaken van het aloude doodsmetaal worden hier op appetijtelijke wijze vermengd tot een een voedzame maaltijd. Vooral de lange afsluiter Cemetery Fog - met gastvocalen van Kari Kankanpaa (Sepulchral Curse, Solothus) - doet het 'm voor mij helemaal. Afwisselend dreigend traag en midtempo groovend verveelt dit monster geen seconde; voorzien van speels baswerk en flitsende solo's. Een teken dat hier gedegen songschrijvers en muzikanten aan het werk zijn. Aanrader!

Jamie Brown - Vocals

Rob Hindmarsh - Guitars

Richard Codling - Guitars

Lee Anderson - Bass

Matthew Henderson - Drums