Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Liveverslag WingsOfDeath Presents 4

Gepost in Specials door Marc Brouwer op 05-02-2017

Eindelijk was het dan zover: de vierde editie van WingsOfDeath Presents is een feit. Men is de feestdagen goed doorgekomen en nu was het tijd om al dat overtollige gourmet-vet er weer van af te bangen. Nadat het weinig overtollig aanwezige publiek opgewarmd was om in het prille begin van 2017 eens lekker los te gaan in het altijd vriendelijke en professionele PoGo, moest er uiteraard eerst even een sloot bier in, om die nekwervels weer een beetje op gang te krijgen. Uiteraard zat de sfeer er weer lekker in, zoals we eigenlijk altijd van metalheads kunnen verwachten.

Splinterbomb opende het feestelijke avondgebeuren in een zeer overweldigend optreden. De groovende thrash metalband uit ‘s-Hertogenbosch zat lekker in zijn vel en een strakke set werd dus ook voorgeschoteld. De knallers van Splinterbomb werden dan ook niet vergeten, onder anderen "Incineration By Daylight" en "Confess" werden naar hartenlust gespeeld. Zeer professioneel werd de set afgespeeld, brulboei Michel was zeer goed bij stem en dat is een zeer goede aanvulling bij de band, waarbij het af en toe lijkt dat een tweede gitarist welkom zou zijn. Ik blijf de band ook zeker volgen en ben zeer nieuwsgierig wat de band ons nog gaat brengen. Ik heb het idee dat ze nog niet zijn waar ze willen zijn.

Bij Panoptikon werd het tempo opgevoerd, en als een bulderende trein denderden ze als een dolle door hun set heen. Bij het beluisteren van debuutalbum "Sunken City" was ik erg enthousiast over deze band, en nog steeds ben ik dat, maar ik vond het wel jammer dat deze live-sessie niet goed uit de verf kwam. De verschillende elementen waren wat moeilijk te onderscheiden, en het geluid was behoorlijk 'blurrig'. Desalniettemin ging Panoptikon tot het gaatje en dat resulteerde in een lekkere set.

De tweede try out van de gloednieuwe thrash/death metalband van Nederlandse bodem Shinigami was zeer overweldigend. De complete live-band werd aan PodiumGorcum tentoon gesteld. Totaal zwart…. dit gaf het publiek even de tijd om zich geestelijk een reis te wanen richting Japan. Spot aan, en werkelijk waar schitterend opende celliste Elianne Anemaat het hele tripje, om vervolgens vanuit een serene stand een klap in je smoel te krijgen bij opener "Ronin". Dit is Shinigami! Alsof een bunker in elkaar stortte, wat een explosie. Zeer getalenteerde en gewaardeerde bandleden brachten met trots hun prille uitgebrachte EP ten gehore. De als altijd enthousiaste George Oosthoek is onderhand zo doorgewinterd, dat hij uitstekend het publiek op zijn hand krijgt. Door live sessie-vocalist Michael Huster ondersteund vormde dit een prachtig samenspel. Helaas viel het basgeluid een beetje in het niet waardoor er wat muzikale massa verloren ging. Maar hiervoor hebben ze nog een optreden bij dB’s te gaan om de puntjes op de i te zetten voor ze aan hun oh zo belangrijke Japanse tour gaan beginnen!

Hierbij nog even een welgemeend bedankje aan de mensen zonder wie een avond als deze niet zou kunnen plaatsvinden: allereerst aan alle vrijwilligers en medewerkers van Podium Gorkum, en Birgitte Staal in het bijzonder. Daarnaast aan alle bandleden van Splinterbomb, Panoptikon en Shinigami. En last but not least aan het publiek en verder iedereen die deze avond ondersteund heeft. Bedankt!

Klik hier voor de foto's

Panoptikon [NL], Podium Gorcum (PoGo) [NL], Shinigami [NL], Splinterbomb [NL]

  • Wauw. Dat moet een geweldige avond zijn geweest

    Door Marc Brouwer op 05-02-2017 17:59:56

  • Ik mis wel de 'after the gig' avonturen :P

    Door Chris van der Aa op 05-02-2017 19:20:20

  • Voor levens verhalen moet je niet bij mij zijn. Deze gaan nergens over 😀

    Door Marc Brouwer op 09-02-2017 18:12:39