Loading...

Lizzies - On Thin Ice

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-10-2018

Tracklist

01. Like An Animal
02. No Law City
03. I'm Paranoid
04. Playing With Death
05. Real Fighter
06. Talk Shit And Get Hit
07. Final Sentence
08. Rosa María
09. World Eyes On Me
10. Love Is Hard
11. The Crown

Lizzies, dat was vier Spaanse rockchicks (inmiddels drie chicas en een chico) die een lekker potje klassieke hardrock/heavy metal brengen. De naam heeft de band ontleend aan de naam van een vrouwelijke bende uit de cultfilm The Warriors (1979, geregisseerd door Walter Hill). De band kwam in 2016 met hun eerste langspeler Good Luck op het Zweedse The Sign Records. Langs de zelfde weg is nu de opvolger aan de beurt: On Thin Ice.

Gitariste Patricia is nog altijd de muzikale ster van de band, zodat het met dat aspect wel weer snor zit. Vergeleken met het voorgaande album is alleen de dame op de drumkruk een andere - sterker nog, het is een man geworden! - maar dat blijkt voor het geluid niks uit te maken. Zelfs mijn tegenzin ten opzichte van de zang die het debuutalbum kenmerkte is als sneeuw voor zon verdwenen. Volgens mij heeft Elena serieus leren zingen, een enorme meevaller.

De jaren '70 en vooral '80 vieren hoogtij; of het nou klinkt als poprock, hardrock of eenvoudige heavy metal, Lizzies doet het allemaal. Nooit te heavy, altijd catchy, lichtvoetig en bijna dansbaar; met een vette knipoog naar de commerciële Amerikaanse hairmetalbands uit die beruchte periode. In muzikaal opzicht dan toch; over het uiterlijk doe ik geen uitspraken.

Ik begeef me vast niet op glad ijs wanneer ik het vooroordeel van stal haal dat je een boek niet moet beoordelen op z'n omslag. Dat lijkt me in dit geval namelijk best adequaat: zo simplistisch als de albumhoes er uit ziet, zo zit ook de muziek in elkaar. De charme van het ongekunstelde wint het hier van de behoefte aan originaliteit, technisch vernuft of hoogstaande liedjes-schrijverij.

Een elftal korte, puntige niemendalletjes die lekker makkelijk naar binnen glijden, niets-aan-de-hand party-rock. Met opvallend genoeg de betere nummers aan het eind van het album, zodat je On Thin Ice gerust eens aan een luistertest kunt onderwerpen. Old school liefhebbers krijgen geen spijt, dat beloof ik.

Patricia Strutter - gitaar

Marina Di Guida Lozano - bas

Elena Pérez Martínez - zang

Dani Vera - drums