Loading...

Lucifer's Children - Devil Worship

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-03-2022

Tracklist

01. Back from Beyond / Nigrum Somnum
02. Brotherhood of Satan
03. Freezing Mist
04. Devil Worship
05. Black Entity
06. Smiles on the Wall
07. The Magician

Lucifer's Children is een pure, klassieke doom metalband uit Paraguay - misschien wel de eerste band uit dat land die hier besproken wordt? Ik heb het eerlijk gezegd even niet paraat. Om het goed te maken komt Lucifer's Children hier in korte tijd meteen maar twee keer voorbij. Hier ga ik het even hebben over hun debuutalbum Devil Worship; oorspronkelijk verschenen in 2020, maar via diverse heruitgaven nog altijd actueel. De aanleiding voor deze bespreking is de heruitgave door het Poolse label Fallen Temple, op cassette en digitaal, in oktober 2021. Daarnaast kwam het Griekse Alone Records eerder deze maand ook met een uitgave op vinyl.

Op Devil Worship prijken zeven tracks die oude tijden doen herleven. Natuurlijk is de band schatplichtig aan Black Sabbath, daarvoor hoef je alleen de eerste twee tracks Back From Beyond / Nigrum Somnum (het orgel-intro, wat kan er dan nog mis gaan!) en Brotherhood Of Satan (wat een herkenbare riff, en als slagroom op de taart ook nog: cowbell!) maar te horen. Ten tijde van pak 'm beet Master Of Reality of Volume 4 zou die band zich voor deze muziek absoluut niet geschaamd hebben. Daarnaast zijn er ook wel raakvlakken te bedenken met Pentagram (al net zo logisch) maar ook Witchfinder General, en andere 'old school' bands die net zo goed dezelfde invloeden lieten horen, als Saint Vitus en Trouble.

Wat Lucifer's Children wel iets aparter maakt: de band heeft een zangeres. Hoewel, zij klinkt volgens mij niet veel anders dan Ozzy in z'n 'beste' dagen, bedenk ik me met een knipoog. Hoe dan ook gaat het hier over de muziek, en die is dubbel en dwars dik in orde. Dikke, trage riffs, logge basgitaar en beukende drums, afgemaakt met passende zang die de occulte thematiek uitstekend ondersteunt. De productie klinkt me wat lo-fi in de oren - wat verwacht je ook anders - maar dat past juist perfect bij deze muziek, en geeft de atmosfeer nog meer lading. Zoals titelnummer Devil Worship laat horen hoort daar af en toe ook een flinke uptempo oprisping bij; op die momenten klinkt de muziek extra krachtig. Dit nummer doet me inderdaad behoorlijk aan Witchfinder General denken.

Kort maar krachtig: dit is het soort muziek waardoor ik zo van (doom) metal ben gaan houden. Anno 2020 inmiddels verre van origineel, maar verdomd, wat vind ik dit lekker klinken. Tijdens al die slome riffs zit ik heerlijk met m'n hoofd mee te schudden, het gaat vanzelf, dit past zo goed bij mij. Die begin-riff van Freezing Mist bijvoorbeeld, dan ben ik meteen verkocht. Na deze Devil Worship ben ik benieuwd naar het vervolg, binnenkort is het tweede album Signs Of Saturn aan de beurt!

Edu Centurión - Drums

R. Doom - Guitars

Lidi Ramirez - Vocals

Samael Duarte - Bass