Loading...

Mass Deception - Revelations

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 06-01-2017

Tracklist

01. As Above, So Below
02. Divide And Rule
03. Condemned To Repeat
04. They Live
05. Architects Of Control
06. Ancient Of Days
07. Weapons Of Mass Deception
08. Defiant To The End
09. Unslaved
10. Criminally Insane (Slayer cover)

Waar ergens in 2015 bandleden van Cirith Gorgor, Engine Of Pain en Defcon One samen kwamen, besloten ze een thrash metalband op te gaan richten. Dat de leden behoorlijk productief zijn blijkt wel uit Revelations, de debuut CD van Mass Deception, die krap een jaartje na het ontstaan van de band op 31 juli 2016 is uitgebracht. De muzikanten van deze Nederlandse thrashband hebben al ruimschoots ervaring opgedaan bij het spelen in voorgaande bands.

Thrash met een deathmetal inslag zoals de heren het zelf benoemen, en dat heeft van alles te maken met een nogal veelzijdige zang die wellicht als grunt zijnde bestempeld kan worden. Revelations bestaat verder uit nogal tempo-wisselend materiaal, hetgeen uitmondt in een volledig losgeslagen, uptempo thrashgeweld. Waarnaast anderzijds wat gas terug genomen wordt zodat het album dan ook lekker divers blijft.

Als opvulling (maar ook voor de variatie) op deze debuutplaat staan nog een cover van Slayer (Criminaly Insane) en een akoestisch stukje werk Ancient of Days. Volgens sommige critici overbodig, maar aan de andere kant, als er nog vrije ruimte te besteden is, waarom niet.

Zo gauw As Above, So Below begint, neemt de muziek mij terug naar het einde van de jaren '80. Megadeth of zo. Qua vocalen ben ik zeer te spreken, de zang is lekker duidelijk en agressief, misschien wat Koen Romeijn taferelen?

We kunnen toch wel stellig zeggen dat we hier te maken hebben met een zeer goede thrash-schijf, eentje die zeer zeker goed mee kan in deze tijd. Beukende riffs, hakkende drums en vette zanglijnen voeren hier wel de boventoon. Mass Deception zou zomaar eens de vernieuwende thrash-formatie in Nederland op dit moment kunnen zijn.

Janssen - vocals

Bänziger - guitars

Waltmans - guitars

Van den Beuken - bass

Søren - drums

  • Huh? Ofzo???? Heb ik dat getypt?

    Door Marc Brouwer op 07-01-2017 10:05:00