Loading...

Meridian - Dreamers

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-05-2022

Tracklist

01. Dreamers

We are Dreamers – Join us now!

Meridian is zo'n Deense band waar ik een zwak voor heb. De band timmert al zo'n vijftien jaar aan de weg, en heeft tot nu toe drie albums en twee handen vol singles uitgebracht. De band is druk bezig aan een nieuw album, en heeft daarvoor nu een eerste single uit: Dreamers. Deze gebruik ik nu als excuus om de band eens even voor te stellen.

Het begon allemaal toen drummer Klaus Agerbo en bassist Peter Bruun elkaar ontmoetten in Esbjerg, Denemarken, en al snel ontdekken dat ze een grote passie delen voor old-school 80's heavy metal. Ze besluiten een band op basis van die stijl te beginnen en samen met gitarist Søren Steffensen begint het trio oude jaren '80 metal te jammen. Zanger Lars Märker komt in 2006 bij de band en begon ook met het spelen van slaggitaar. Deze complete line-up begint met het schrijven van eigen nummers en ontwikkelt al snel een duidelijk muzikaal profiel: klassieke heavy metal met power en melodie.

In 2007 en 2009 werden twee EP's uitgebracht, terwijl Meridian hun line-up aanpaste. In 2012 werd een enorme sprong gemaakt toen gitarist Martin J. Andersen zich bij de band voegde. Tegelijkertijd begon het debuutalbum vorm te krijgen, deze verscheen in 2013 met als titel Metallurgy. Breaking The Surface, hun tweede album, kwam uit in 2016 en bevatte nieuwe gitarist Marco Angioni, die zich ontpopte als een cruciaal lid van de band, met ook producercompetenties. In 2019 werd Meridian's derde studioalbum Margin Of Error uitgebracht, deze bezorgde de band steeds meer naamsbekendheid.

In de basis is het nieuwe Dreamers een standaard hardrockliedje met alles er op en er aan. Vertrouwd in het gehoor liggende riffs, een mierzoet, meerstemmig gezongen refreintje, een gitaarsolo, lekker om op mee te deinen, je kent het allemaal wel. Qua geluid en vibe houdt Meridian een beetje het midden tussen de Europese hardrock van de jaren '80, en de Amerikaanse 'hair metal' stijl uit die jaren. Tja, je moet er van houden. Maar ik denk dat veel old school fans - zoals ikzelf - hier wel het nodige plezier aan gaan beleven. Ik ben benieuwd naar het album!

Lars Märker - vocals

Martin J. Andersen - guitars

Marco Angioni - guitars

Peter Bruun - bass

Klaus Agerbo - drums